Головне

"Державу відсторонили від доходів Євро-2012", - Червоненко

21.11.2008 17:18 251 0

Голова нацагентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Євген Червоненко на прес-конференції заявив, що реальними причинами ліквідації його агентства є усунення президента України від підготовки до Євро-2012 і бажання відсторонити державу від майбутніх доходів від чемпіонату.

"Агентство заважало вимогами дотримання прозорих тендерних процедур щодо об'єктів Євро-2012. Цей турнір - не тільки спортивне свято, а й значні прибутки. Ми намагалися відстояти у цьому частку держави. Наша позиція їм заважала".

Євген Червоненко не розуміє ціни реконструкції НСК "Олімпійський" і вважає її завищеною.

"У Донецьку на будівництво стадіону заплановано витратити 1,2 мільярди гривень, а на "Олімпійський" - більше двох мільярдів. Це при тому, що у Донецьку стадіон буде таким, якого у Європі ще немає. Тим паче, що зараз ціни на цемент і арматуру падають".

Також Червоненко розповів, що його Агентство зробило за 9 місяців свого існування.

"Ми зробили державну цільову програму Євро-2012, генеральний план інфрастуктури Євро-2012, комплексний план заходів з підготовки на 2008 рік, підготували інвестиційні каталоги, створили базу даних інвесторів, власників проектів і підрядників, а також запустили роботу з польськими колегами зі спілки "PL2012"

Коментарі ()