Головне

Олексій Михайличенко: "Цікаво буде подивитися на кандидатів до збірної"

17.11.2008 19:03 427 0
Олексій Михайличенко: "Цікаво буде подивитися на кандидатів до збірної"

Так на запитання, чи мав Олексій Михайличенко розмову з новобранцем збірної України - Марко Девічем, тренер відповів, що мав і зазначив, що Девіч чудово володіє російською мовою. А після закінчення прес-конференції сказав, щоб усі йшли на пиво.

Олексій Михайличенко про травмованих

Той список, який ми оприлюднили тиждень тому, зазнав змін. Не зможуть взяти участь у матчі Ярмаш, Голайдо і Несмачний, які отримали травми. Але ми були готові до цього. Крім Валяєва та Девіча, в останній момент довелося викликати у розташування Краснопєрова та Шевчука. У нас є кому замінити цих хлопців. Уже всі прибули до табору збірної. Немає тільки Федоріва. Причини будемо виясняти ввечері. Хотіли викликати менше гравців, адже розуміємо, що зараз напружений графік у всіх команд. У товариському поєдинку можна робити шість замін, тому ми дамо шанс проявити себе кожному з гравців. Збірна - це дещо вищий рівень, де потрібно доказувати, що ти кращий, не тільки тренерам чи самому собі, а й уболівальникам і критикам.

... про суперника

Ми вивчали гру норвежців. Їхній стиль гри дещо схожий на британський. Скандинавські школи давно взяли напрям на силовий динамічний швидкісний футбол, як у Британії. Тому цікаво буде подивитися на наших кандидатів у поєдинку проти такої збірної.

... про новачків

Краснопєров - універсал. Він може грати і опорного, і правого півзахисника, і правого захисника. Я думаю, ми його спробуємо у ролі саме правого захисника. Але, якщо по ходу гри потрібно буде зробити деякі зміни, то можемо перевести його і на іншу позицію.

Девіч провів чудову кінцівку минулого чемпіонату. Я був радий, що він взяв громадянство. Але важлива сама гра, яку показує футболіст. Останні матчі він провів на непоганому рівні. Марко ще далекий від минулорічної форми, але у нього є бажання. І у майбутній грі у нас є шанс усіх перевірити.

... про Прем‘єр-лігу

Великої різниці перед проведенням чемпіонату України Прем‘єр-лігою та Професійною футбольною лігою я не бачу, тому що це лише перші кроки робляться і багато чого потрібно вдосконалити. Матчі граються у ті ж дні - п'ятниця, субота, неділя. Я дуже хотів би, щоб матчі за участю флагманів українського футболу проводилися у суботу. Адже збірна формується майже повністю на їхній основі. Так би гравці мали більше відпочинку. Але все-таки чемпіонат став ідейнішим. Хотілося б, щоб у нас з'явилися команди, які боротимуться за медалі. І, щоб їх вистачало не на півчемпіонату, а на всю дистанцію. Це б підвищувало рівень не тільки чемпіонату, а і гравців.

Коментарі ()