Головне

Всесвітня олімпіада. Чоловіча збірна України переграє Грузію, а жіноча - Монголію

16.11.2008 01:42 323 0

У третьому турі Всесвітньої шахової Олімпіади, що проходить у Дрездені, чоловіча збірна України перемогла Грузію - 2,5:1,5. Василь Іванчук на першій дошці поступився Баадуру Джобаві, але відмінно зіграли Єфименко з Волокітіним.

Результати зустрічі Україна-Грузія. Чоловіки:
Баадур Джобава (Грузія) - Василь Іванчук (Україна) - 1:0
Павло Ельянов (Україна) - Звіад Ізорія (Грузія) - 0,5:0,5
Міхел Мчедішвілі (Грузія) - Захар Єфименко (Україна) - 0:1
Андрій Волокітін (Україна) - Давид Арутюнян (Грузія) - 1:0

За підсумками трьох турів збірна України піднялась на 9 місце у командному заліку. Лідирує збірна Вірменії, яка легко здолала збірну Фарерських островів. Азербайджан, який лідирував після двох ігрових днів, у третьому турі зіграв унічию із збірною Голандії і опустився на 10-й рядок.

Один з фаворитів, збірна Китаю, програв Норвегії (1,5:2,5) і тепер лише 16-а. Збірна Росії переграла кубинців (3,5:0,5) і займає шосте місце. Господарі змагань, збірна Німеччини, здолала збірну Малайзії (3,5:0,5) і вийшли на друге місце у командному заліку.

Фото офіційного сайту Всесвітньої шахової Олімпіади.

Жіноча українська збірна з рахунком 3:1 переграла Монголію і піднялась на 9 місце командного заліку. Катерина Лагно програла Батхуяг Мунгултуул, але Наталія Жукова, Інна Гапоненко і Наталія Здебська були сильнішими за своїх суперниць.

Командний залік у жінок очолює збірна Угорщини, другою йде збірна Вірменії, третью - Польщі. Китаянки - п'яті, грузинки - шості, росіянки - сьомі.

У четвертому турі чоловіча збірна України зустрінеться з Вірменією - у одній з ключових партій змагань зустрінуться переможці двох попередніх Олімпіад! Жінки зустрінуться із збірною Литви.

Коментарі ()