Головне

До Євро нових доріг не буде

10.11.2008 19:55 335 0
Програма підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року не передбачає масштабного будівництва автодоріг.

Про це заявив голова Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") Вадим Гуржос в інтерв'ю тижневику "Дзеркалу тижня" (№ 42 (721) від 8-14 листопада 2008 року).

"Програма підготовки до Євро-2012 не передбачала глобального будівництва автодоріг", - сказав він.

При цьому Гуржос зазначив, що наявна мережа автодоріг в Україні "цілком адекватна розвитку економіки країни" й "досить раціонально організована".

За його інформацією, мережа автодоріг в Україні має протяжність 170 тис. км, з них 20 тис. км - дороги державного значення.

"Це відповідає щільності автошляхів 3,7 км на 1000 чоловік населення, або 281 км на 1000 кв. км території. Це десь утричі-уп'ятеро нижче, ніж у Європі, однак дорожня мережа приблизно відповідає існуючим транспортним потокам", - сказав він.

За словами голови "Укравтодора", до 2012 року планується лише реконструкція дорожньої мережі та приведення доріг у відповідність із європейськими нормативами.

"Більшу частину цих доріг побудовано у 50-60-х роках, а тому їхня пропускна здатність украй низька. Тому більш актуальним є питання про реконструкцію цієї дорожньої мережі, приведення доріг у відповідність із європейськими нормативами", - пояснив він.

Гуржос також повідомив, що нових доріг планується побудувати лише дві: Велику кільцеву навколо Києва і ділянку Львів-Краковець, пише УНІАН.

Коментарі ()