Головне

Кращі фігуристи поїхали з України через Євро-2012?

10.11.2008 14:29 503 0

Срібна призерка гран-прі в Китаї Тетяна Волосожар називає однією з причин переїзду пари до Німеччини закриття в Києві єдиної ковзанки для тренування фігуристів.

Про це вона сказала в коментарі агенції "Весь спорт".

"У нас тепер прекрасні умови для тренувань, багато льоду - не порівняти з тим, що ми мали в Україні. Там у зв'язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу-2012 закривають ковзанку, фактично єдину базу фігурного катання в країні. Так що залишатися в нас у країні в будь-якому випадку не було сенсу, почасти з цим пов'язаний наш перехід до Інго (Штоєра)", - сказала фігуристка.

Як відомо, ковзанка "Крижинка", де тренується українська збірна, знаходиться біля верхнього ярусу НСК "Олімпійський", який реконструюють до Євро-2012. 

Волосожар задоволена виступом у Китаї, хоча й відзначила, що парі не все вдалося.

"Ці медалі - перші в нашій кар'єрі на етапах Гран-прі. - Зайве говорити, що ми дуже раді і результату, і тому катанню, яке зуміли показати в Пекіні. Але, як сказав наш тренер Інго Штоєр, це далеко не межа. Я з ним згодна", - відзначила фігуристка.

"Чесно кажучи, далеко не усе було виконано ідеально. Узяти хоча б коротку програму, у якій я напартачила з викидом. Та й у довільній ми не уникли помилок. Утім, робота продовжується, цей тільки початок сезону і початок нашої спільної роботи з Інго Штоєром, до якого ми перейшли тільки цього року", - додала вона.

"До цього ми півроку каталися в Америці в Миколи Морозова. Микола більше спеціалізується на хореографії, пластиці, постановках, а Інго професіонал у техніці саме парного катання. З істинно німецькою прискіпливістю ми досконально відпрацьовуємо на тренуваннях кожен елемент, кожну зв'язку", - розповіла Волосожар.

Коментарі ()