Головне

Львів гальмує підготовку Євро-2012 в Україні - експерт

09.11.2008 16:44 320 0
Темпи підготовки більшості українських стадіонів до Євро-2012 не викликають особливих побоювань, хоча господарі арен мають виконати значний об'єм робіт. У цьому впевнений футбольний експерт, кореспондент офіційного сайту UEFA в Україні Ігор Лінник.

Винятком, на його думку, є лише стадіон в Львові, пише Ліга з посиланням на "Дзеркало тижня".

"Дніпропетровський 30-тисячник вже зданий в експлуатацію, викликає захват уболівальників місцевого "Дніпра". Все виразніше проступають контури донецької "Донбас-Арени". Швидкими темпами просувається модернізація стадіону "Металіст" в Харкові, активні земельні роботи ведуться і на одеському "Чорноморці" - відзначає експерт.

Ніщо, на думку Лінника, не перешкоджає тепер і модернізації столичного НСК "Олімпійський", яка почнеться у вже наступному місяці.

"На початку грудня починається монтаж нових конструкцій на київському НСК "Олімпійський", участь якого в проекті відмічена червоним грифом UEFA - на щастя, остання перешкода на шляху зведення в столиці сучасного спорткомплексу усунена (горезвісний ТРЦ "Троїцький" демонтований)", - констатував І.Лінник.

Проте у Львові, за словами експерта, ситуація різко відрізняється від загальноукраїнської тенденції.

"Винятком як і раніше є Львів, де тендерні процедури зайшли 5 листопада на ще один виток, а терміни початку будівництва зрушені на невизначений час" - нагадав І.Лінник.

В той же час І.Лінник підкреслив, що навіть найсучасніші українські стадіони доведеться адаптувати під специфічні вимоги Євро-2012.

"Спільний бич вітчизняного будівництва стадіонів - відсутність необхідного досвіду, адаптованого під стандарти глобальних футбольних турнірів. Іншими словами, навіть те, що прийнятно на рівні найбільш рейтингових клубних змагань - Ліги чемпіонів або Кубка UEFA, не завжди підходить для Євро" - пояснив експерт.

Коментарі ()