Головне

Дерюгіну спробують реанімувати у грудні

07.11.2008 12:36 168 0

Президент Української федерації гімнастики Віктор Корж сподівається остаточно вирішити в найближчий місяць-півтора конфлікт навколо Ірини Дерюгіної.

Таке сподівання він висловив на прес-конференції у п'ятницю.

"Незважаючи на ті абсолютно неадекватні санкції, той пресинг, що був навколо неї, ми усе таки відповіли інтелігентно, юридично вивірено, і домоглися в арбітражному суді скасування санкцій проти неї як тренера", - зазначив Корж.  

"І очевидно в найближчий місяць-півтора ми остаточно ліквідуємо наслідки цієї конфліктної ситуації. І, я думаю, що наші відносини з міжнародними інститутами вони будуть рівними, конструктивними і робочими. Про це ми на конгресі FIG домовилися з президентом Бруно Гранді", - висловив сподівання керівник федерації.

Корж повідомив, що 3 грудня запланована зустріч з керівництвом FIG в Мілані, яка стосуватиметься решти санкцій проти Дерюгіної.

"Тому ті проблеми, що у неї залишилися по санкціях суддівським, ми постараємося  3 грудня в Мілані обговорити. Ми домовилися з президентом FIG  Бруно Гранді і секретарем Андре Гуйсбюлер, на котру виїде делегація в складі мене, Ірини Дерюгіній і адвоката. І ця зустріч буде в арбітражному спортивному суді", - розповів Корж.

"Ми домовилися, що ми в спокійній обстановці ще раз зважимо всі юридичні складові цієї справи і президент FIG  пообіцяв, що якщо суд вважатиме, що є можливість для компромісу, цей компроміс буде знайдено. І ми домовся, що після цієї зустрічі ми ставимо крапку в цьому конфлікті. Ставимо крапку на тій оцінці, яка буде вписуватися в юридичну спортивну практику. Я думаю, на цьому ця історія завершиться", - додав він.

На питання, чи відновить після цього українська федерації свої позиції у FIG , головний тренер національної збірної зі спортивної гімнастики Ігор Коробчинський відповів, "Ні".

За його словами, федерація чотири роки буде жити в режимі рішень конгресу, що пройшов у Фінляндії.        

Коментарі ()