Головне

Двоє чоловіків померли на нью-йоркському марафоні

05.11.2008 10:01 352 0

Два бігуни померли після фінішу марафону в Нью-Йорку від серцевого нападу. Один із них 58-річний бразилець Карлос Хосе Гомеш, другий - 66-річний американець Джозеф Маротта. Крім того, ще як мінімум двох учасників забігу відправлено до лікарень міста з таким же діагнозом, повідомляють РИА "Новости" з посиланням на New York Times.

"Для нас немає нічого гіршого, ніж ситуація, коли двоє наших спортсменів не повертаються додому", - сказала директор забігу Мері Уайтенберг.

Марафон цього року в Нью-Йорку був одним з наймасовіших за 39-річну історію турніру. У ньому взяло участь близько 40 тисяч людей. На думку фахівців, саме така масовість вплинула на збільшення нещасних випадків, пов'язаних із хворобами серця.

Це вже не перший випадок, коли марафонці у США помирають під час змагань.

Минулого року 28-річний Райан Шей помер під час олімпійського відбірного турніру США, а учасник забігу 50-річний Метью Харді помер після змагань у себе удома. А до цього, за даними американської асоціації марафонців, останні випадки смерті під час забігів були зареєстровані тільки у 1994 році, коли двоє чоловіків 27 і 50 років померли від серцевого нападу.

newsru.ua

Коментарі ()