Головне

Павленко побачив у Лято ейфорію та пояснив, хто має право робити міжнародні скандали

01.11.2008 17:09 358 0
Керівник польського футболу Гжегош Лято відмовився від України "у стані ейфорії після обрання на посаду голови ФФП". Про це заявив міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

"Відповідь (на лист Павленка - ред.) польського колеги підтвердить всі раніше досягнуті домовленості", - вважає міністр.

Крім того, зауважив міністр, відповідні висновки будуть зроблені й щодо заступника голови Національного агентства України з підготовки Євро-2012 Євгена Вілінського, чиї слова про ніби-то зупинку підготовки турніру в Україні й спровокували заяву польської сторони, пише УНІАН.

"Він (Вілінський - ред.) не уповноважений робити такого роду заяви, це прерогатива віце-прем'єра (Васюника - ред.) та профільних міністрів", - розповів Павченко, хто в Україні має право робити міжнародні скандали.

Нагадаємо, 30 жовтня одне з вітчизняних інформагентств з посиланням на слова заступника голови Нацагентства з Євро-2012 Євгена Вілінського поширило інформацію про начебто припинення будівельних робіт на 80% об'єктах Євро-2012.

Коментуючи це повідомлення, новий керівник Федерації футболу Польщі Гжегош Лято в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив, що "Польща в будь-якому разі виконає свої обіцянки, але якщо Україна цього не зробить, тоді ми можемо провести турнір разом з Німеччиною". Пізніше він звинуватив журналістку у провокації.

Вчора Вілінський заявив, що його слова стосувалися лише готелів. Федерація футболу України назвала Вілінського "безвідповідальним чиновником".

Коментарі ()