Головне

Червоненко вважає, що поляки образили Суркіса

01.11.2008 13:38 314 0
Голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Євген Червоненко переконаний, що Україна та Польща як одна команда продовжать співпрацю в питанні організації Євро-2012.

Про це йдеться у коментарі Червоненка з приводу висловлювання новообраного президента польської Федерації футболу Ґжеґожа Лято. Нагадаємо, Лято заявив, що Польща, у разі неготовності України приймати Євро-2012, може організувати цей захід з Німеччиною.

"Ця заява викликала у мене збентеження. Своїми словами він образив, передусім, своїх колег по футбольній федерації - Міхала Лісткевича та Григорія Суркіса. Адже саме вони доклали величезних зусиль, щоб Україна та Польща отримали право приймати Євро-2012", - підкреслив Червоненко.

"Лято не уповноважений представляти офіційну державну позицію Польщі", - цитує Червоненка УНІАН.

Нагадаємо, 30 жовтня одне з вітчизняних інформагентств з посиланням на слова заступника голови Нацагентства з Євро-2012 Євгена Вілінського поширило інформацію про начебто припинення будівельних робіт на 80% об'єктах Євро-2012.

Коментуючи це повідомлення, новий керівник Федерації футболу Польщі Гжегош Лято в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив, що "Польща в будь-якому разі виконає свої обіцянки, але якщо Україна цього не зробить, тоді ми можемо провести турнір разом з Німеччиною". Пізніше він звинуватив журналістку у провокації.

Вчора Вілінський заявив, що його слова стосувалися лише готелів. Федерація футболу України назвала Вілінського "безвідповідальним чиновником".

Коментарі ()