Головне

Павленко розпочав готуватися до виступів на лондонській Олімпіаді

01.11.2008 10:57 138 0

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що колегією Міністерства затверджено Концепцію підготовки спортсменів України до Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні (Велика Британія).

Колегія рекомендувала Міністерству до 10 листопада 2008 року затвердити пріоритетні олімпійські види спорту для концентрації організаційних зусиль та фінансових можливостей на тих видах спорту, які мають найбільший потенціал.

Визначені основні аспекти системи відбору кандидатів до олімпійської  збірної команди та стартові склади, підготовка спортсменів на заключному етапі, науково-методичне та медичне забезпечення підготовки спортсменів.

До 20 грудня 2008 року буде затверджено список спортсменів-кандидатів на участь в Іграх ХХХ Олімпіади, а до 20 січня 2009 року – прийнято постанову Кабінету Міністрів України стосовно затвердження заходів з  підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХ Олімпіади, чемпіонатах світу та Європи, Всесвітніх універсіадах.

Юрій Павленко висловив впевненість, що найближчим часом будуть створені центри олімпійської підготовки, як регіональні так і національні.

"Незважаючи на феноменальний успіх у Пекіні, виступ нашої команди виявив і наявність системних проблем в цілій низці видів спорту, навіть у тих, які завжди вважались пріоритетними. Ми маємо час виправити ситуацію, але починати це робити необхідно негайно", – закликав Юрій Павленко.

kmu.gov.ua

Коментарі ()