Головне

Польська преса проти Лято

31.10.2008 16:09 365 0
Польська преса проти Лято

Польська преса скептично зустріла новобораного голову Польського Футбольного Союзу Ґжеґожа Лято, у багатьох виданнях пишуть, що "лісові дядьки" - тобто футбольні діячі, обрали собі за керівника "людину з бетону", - повідомляє "Польське радіо".

"Вибір Ґжеґожа Лята головою Футбольного Союзу сприйнявся у редакції "Rzeczpospolita" вибухом сміху. Мабуть в інших редакціях і будинках, було так само. Опитування вказували, що люди прихильніше бачили б у цій ролі когось такого, як Збіґнєв Бонєк, - бувалого європейця з широким колом знайомств. Бонєк зміг знайти себе після завершення футбольної кар‘єри, а Лято, - не дуже. Щоправда, він отримав сенаторський мандат, але мабуть не виправдав сподівань виборців, бо вдруге його не обрали.

Лято не має іміджу мудреця, він слабенько почуває себе, виступаючи перед публікою. Нового голову вважають представником "бетону" Польського Футбольного Союзу, для якого реформи чужі. Тим часом, міністерство спорту і Олімпійський Комітет вболівали саме за кандидатуру Збіґнєва Бонєка. Тож, Лято - це голова Футбольного Союзу обмеженої довіри, який має добрі наміри" - читаємо в редакційному коментарі газета "Rzeczpospolita".

А щоденне видання "Dziennik" у статті "Українське шаржування не потопило Ґжеґожа Лятa" пише про так званий "поцілунок смерті" Григорія Суркіса. Мовляв керівник українського футболу перед виборами майбутнього польського футбольного боса, з трибуни з‘їзду натякнув на те, щоб делегати голосували саме за "людину Заходу", тобто - за Бонєка і піддав нищівній критиці одного з кандидатів на посаду голови. Цей виступ викликав потрясіння, а прихильники Лятa - як пише "Dziennik", - тріумфували: "Часи намісників зі Сходу вже минули" - сказав один із них.

Тим часом, слова новообраного керівника польського футболу про те, що коли б Україна не встигла, (а про це сказав у Києві Віце-голова Українського Національного Агенства з питань підготовки до проведення Чемпіонату Євген Вілінський), то Польща зможе провести ЄВРО 2012 з Німеччиною, викликали бурхливі дискусії.

Газета "Fakt" тріумфально оголосила: "Україна не хоче Чемпіонату Європи, то ж візьмімо ЄВРО 2012 повністю":

"Інформація про призупинення підготовки до ЄВРО 2012 в Україні усіх нас вразила. ЄВРО стало під знаком запитання. Але, не треба переживати. Польща готова самостійно організувати цей турнір».

"Przegląd Sportowy" намагається розібратися у ситуації в Україні і у дописі "Лято переносить ЄВРО 2012" описує розмову з Ольгою Герою з львівського оргкомітету у справах підготовки до ЄВРО 2012, яка визнала, що "сьогодні не так легко працювати з футбольними інвестиціями, проте це не означає, що призупинено підготовку до Чемпіонату Європи. Львів сьогодні має навіть більше грошей, бо наприкінці року різні не використані кошти було перенесено до оргкомітету. Підготовка йде  повною силою.

У суботу до Львова прибуває президент Віктор Ющенко, ми представимо йому нового інвестора, який збудує львівський стадіон. Справді нічого драматичного не відбувається" - читаємо у газеті "Przegląd Sportowy".

Керівник Компанії PL 2012 Марцін Герра, який втілює у життя великий футбольний проект у Польщі, також закликає заспокоїтися: "Наша співпраця з Україною дотепер проходила чудово. Я не знаю чому наші колеги висловлюють такі думки без жодних консультацій. Так не можна, бо ЄВРО 2012 організують дві країни. Якщо одна з країн робить щось не так, то відповідальність перед УЄФА несуть обидві країни. Наш імідж в європейській федерації є добрий  і ми не хочемо втратити цю добру репутацію".

Коментарі ()