Головне

На організацію Євро потрібно 7 млрд. гривень - Ющенко

29.10.2008 16:29 490 0
На підготовку України до проведення Чемпіонату Європи з футболі 2012 року необхідні інвестиції в розмірі 7 млрд. гривень. Про це заявив сьогодні в Донецьку Президент України Віктор Ющенко на закритті IX Форуму "Україна - Польща" .

За словами президента, з цих 7 мільярдів 3/4 будуть спрямовані на підготовку власне спортивної інфраструктури, інші - на сферу обслуговування учасників чемпіонату.

"7 мільярдів гривень - таку суму потрібно реалізувати для реалізації фінальної частини Євро-2012. Коли ми говоримо про те, що це за об'єкти, що це за проекти, вони для нас починаються з митно-прикордонних..., доріг..., аеропортів, спортивної інфраструктури і всієї інфраструктури, що обслуговує чемпіонат, що відвідають, за різними оцінками, від мільйона до півтора мільйонів чоловік, - сказав глава держави.

"Іншими словами, це великий тест, як для влади, так, особливо, і для міст, що приймають фінальну частину. Міста, є основними господарями цього спортивного заходу", - вважає президент.

В. Ющенко нагадав, що УЄФА дало високу оцінку рівню підготовки України до Євро-2012, назвавши при цьому проблеми, з якими зштовхнулася Україна при підготовці.

"Разом з тим, я хочу сказати, що нас не влаштовує стан візового режиму, не можна сказати, що нас влаштовує порядок малого прикордонного руху, де мільйонам людей є, що сказати владі і зажадати кращої організації. Я думаю, ніхто не буде пишатися цифрою, відповідно до якої кількість українців, які за 14 останніх місяців виїхали у Польщу, скоротилася в 2,7 рази. Мова йде про мільйони людей, українців, що не доїхали до Польщі. А бажання таке було", - зазначив президент.      

Остров

Коментарі ()