Головне

Платіні хотів би бачити Україну на Євро-2008

29.10.2008 11:44 307 0
Участь збірних України, Шотландії, Англії, Сербії та Данії не знизила би якість учасників Євро-2008. Про це заявив президент УЕФА Мішель Платіні, коментуючи недавнє рішення виконкому УЄФА збільшити, починаючи з 2016 року, число учасників фінальної частини чемпіонату Європи з 16 до 24.

"Якість побачених нами під час Євро-2008 матчів теж підтвердила високий технічний рівень європейського футболу", - відзначив керівник УЄФА.

"Маю сказати, що, коли в 2007 році на Конгресі УЄФА в Дюсельдорфі низка національних асоціацій порушили питання про розширення кількості учасників фінальної стадії чемпіонату Європи з 16 до 24, я був налаштований скептично. Проте, Євро-2008 переконав мене в тому, що ця ідея хороша", - відзначає Платіні.

Платіні вважає, що емоційний рівень змагань треба підняти за рахунок введення стадії 1/8 фіналу. Крім того, потрібно зробити так, щоб всі матчі групового етапу або, принаймні, їх явна більшість мали ключове значення завдяки тому, що кращі з числа тих, що зайняли треті місця проходили б далі.

Він додав, що таким чином підвищуючи шанси команд на вихід в плей-офф, з них частково знімається психологічний тиск - при нинішній системі поразка в першому матчі часто означає практично виліт з турніру.

"Немає причин побоюватися, що відбіркові матчі стануть менш цікавими і важливими - якраз навпаки. Можливість вийти в стикові ігри з третього місця загострює конкуренцію в кваліфікації, підтримує інтерес до матчів і, для багатьох, зберігає надію на досягнення фінального етапу", - цитує президента УЄФА офіційний сайт організації.

Коментарі ()