Головне

Боягуз не грає... в гандбол

26.10.2008 12:01 348 0

Міжнародний олімпійський комітет опублікував результати дослідження, за яким вдалося визначити шістку найбільш травматичних видів спорту літньої олімпійської програми. Отож, до “групи ризику” потрапили бокс, гандбол, таеквондо, важка атлетика, футбол і хокей на траві.

Так, у Пекіні-2008 у кожній із цих дисциплін травми різного характеру та складності отримали близько 90% (по 15% на кожен вид) олімпійців, які брали участь в Іграх.

Натомість найбільш безпечними видами олімпійської програми виявилися гребля на каное, парусний спорт, стрибки у воду та синхронне плавання.

Згідно з даними МОК, найчастіше спортсмени травмують нижні кінцівки – ноги олімпійців страждали у 55% від загальної кількості травм на Олімпіаді-2008. При цьому “найпопулярнішими” пошкодженнями виявилися розтяжка м’язів стегна і зв’язок гомілки.

На другому місці рейтингу опинилися травми рук (20%), далі – тулуба (15%) і голови (10%).

Причиною травм найчастіше – третина всіх випадків – стає фізичний контакт з іншим спортсменом. Іще 22% пошкоджень стаються через надмірну втому атлетів.

Найбільша кількість травм – 74% – припадає на самі змагання, водночас близько чверті пошкоджень на Іграх-2008 спортсмени отримали під час тренування.

Загалом у Пекіні травмувалося 1055 спортсменів, що становить 9,6% кількості всіх олімпійців, які приїхали на змагання в Китай.

gazeta.lviv.ua

Коментарі ()