Головне

Ганна Безсонова: Олімпіаду виграла не Канаєва, а Росія

23.10.2008 15:04 1190 0
Ганна Безсонова: Олімпіаду виграла не Канаєва, а Росія

Вона мала б стати олімпійською чемпіонкою, а натомість змушена була задовольнитися другою в житті олімпійською бронзовою. Натомість, незважаючи на будь-яке суддівство, симпатії глядачів завжди були на боці Ганни Безсонової.  

Абсолютна чемпіонка світу-2007 поділилася враженнями з "Чемпіоном" про минулий олімпійський рік і свої плани на майбутнє. Зустріч відбулася  на показі Fashion AID,  у рамках Українського тижня моди", де Аня виступила в якості моделі.

- Чи означає цей вихід у світ, що спортивний сезон для Ганни Безсонової закінчений?

- Ні. У мене до кінця сезону ще є змагання, але вони не такі важливі, як до цього. Усі основні вже пройшли, і я можу собі дозволити більше побути на вечорах.

- А які змагання ще залишилися?

- Показові виступи у різних країнах Європи.

- Цей вихід у люди для Вас перший?

- Вихід не перший, але на подіумі у мене був дебют. Я дуже переживала, та все пройшло нормально.

- У чиїй сукні Ви вийшли?

- Ольги Залуцької.

- Як працювалося з Ольгою? Як проходили примірки?

- Приміряли буквально за день до виходу, і сукня якось так швидко "лягла" - мій розмір.

 Аня на подіумі - моделі заздріть. Фото Дмитра Ларіна

- Як Вам вдалося пережити цей сезон, адже він був складним - олімпіада, дискваліфікація тренера, суддівство? Як вдалося це все пережити і налаштуватися на змагання?

- Пережила досить нормально. Був "перебір" з проблемами. Дискваліфікація Дерюгіної чого тільки варта, і нам потрібно було виступати, нікому нічого не демонструвати. Ці всі розмови, погляди, звичайно, заважали. Ми дуже хвилювалися, але поруч завжди була Дерюгіна, яка допомагала нам і фізично, і психологічно витримати це навантаження.

- Які були настанови тренера перед виходом?

- Незважаючи ні на що, усім ворогам на зло виступати для своїх улюблених прихильників.

- Чи було у Вас після Олімпіади бажання завершити спортивну кар'єру? Чи є якесь рішення щодо цього?

- Є рішення. Скоріш за все, я завершу з великим спортом, тому що Олімпіада була піком моєї кар'єри, і хочеться піти красиво, чемпіонкою. Але це ще не остаточне рішення. До кінця року я ще буду виступати, і, можливо, є шанс, але я наполягаю на своєму.

- Тобто це Ваше рішення? Не чиясь порада?

- Рішення моє, але приймала разом з тренерами і батьками. Є моменти, з якими не хочеться більше зустрічатися у житті.

- Чи готові Ви знову довести, що кращі за росіянок?

- Я думаю, що вже давно довела - наша школа краща за російську. Я виграла чемпіонат світу. Але на Олімпіаді так сталося, що доводили це не світу, а суддям. А з суддями нам не по силі боротися. Не все залежить від спортсменів у нашому виді спорту.

 Вправа з булавами стала вирішальною для Безсонової на Олімпіаді

- Що найбільше пригнічує у спілкуванні з суддями? У їхньому суддівстві?

- Напевне, це їхні принизливі вчинки. Я розумію, що їх багато і когось одного я звинувачувати не хочу, але є деякі імена, які ми знаємо. Та я не хочу нічого казати, нікого звинувачувати.

- Як Ви ставитеся до олімпійської чемпіонки Євгєнії Канаєвої? Чи перемогли б вони, якби в Іріни Віннер не було такого заможного чоловіка?

- Я до неї ставлюся як до гімнастки, яка гімнасткою не стала. Вона у нашому виді спорту ще маля. Вона віднедавна виступає за дорослою програмою. У неї немає того досвіду та зрілості, як у доросліших спортсменок. Тому я вважаю, що Олімпіаду виграла не Канаєва, а Росія. А щодо Віннер, то нехай Бог усе розсудить. Є ж справедливість на світі. Я це пережила і я думаю, що не кожен психологічно може це витримати, коли на кожному старті має місце одне й те саме.

- Що може цьому протиставити українська школа? Як у нас з резервом? Чи є хороші спортсменки в Україні, і скільки потрібно часу, щоб вивести їх на рівень лідерів міжнародних змагань?

- Є звичайно діти талановиті. Є дівчата, які можуть прийти на зміну і бути на рівні. Але важкувато зараз з умовами - не вистачає тренерів і залів. Не так обладнання, як самого залу. Нам потрібна стеля, майданчики. Після Олімпійських ігор обіцяли, але поки що мовчать, на жаль. Ми сподіваємося на результати. Але дівчата готуються, будуть виступати на чемпіонаті України, боротимуться без лідерів. Тренери будуть дивитися на їхній потенціал. Першим номером може стати будь-хто.

- А симпатії якісь є до когось?

- Аліна Максименко, Даша Кушнірова, Валерія Шурхал, Вікторія Ленишин. Це найсильніша четвірка. Вони між собою зараз будуть вирішувати, хто фізично і психологічно сильніші. Усі сподівання - на них. Але й без них є багато юніорок, які рвуться, однак вік поки трохи не дозволяє. Потрібні лише гідні умови.

- Чим думали займатися після закінчення кар'єри і чи пов'язані ці плани зі спортом?

- Звичайно, пов'язані зі спортом. Я дуже багато віддала спорту і не хочу відходити далеко від нього. Хочу передати якийсь досвід цим дівчатам, які беруть з мене приклад. Допоки я можу чимось з ними поділитися, я буду цим займатися. Допомагатиму Альбіні Дерюгіній у цій ситуації. Але я не буду зациклюватися тільки на спорті. Хочу спробувати себе і у тому ж модельному бізнесі - як хобі, та й заробіток же буде врешті-решт (сміється).

- Пропозиції вже якісь були?

- Поки що більше пропозицій працювати фотомоделлю, і це мені дуже подобається. Але все-таки я розглядаю це як у потенціалі.

- А чи готові Ви стати суддею або тренером?

- До судді я ще не скоро дозрію, адже я знаю, які там є люди: одні люблять Україну, інші - ні. Там є свої нюанси, з якими я не хочу мати справу. Можливо, пізніше, але точно не зараз. А тренером я хочу стати. Як казала вже, що хочу допомагати дівчатам, але не так глобально, що перебуваєш у залі цілий день. Я хочу поєднувати це з чимось, тим же модельним бізнесом. Можливо, й телебаченням! Хочу спробувати багато чого.

Так розкішно над килимом не літає ніхто

- Багато олімпійських чемпіонів казали, що після Олімпіади займатимуться влаштуванням особистого життя? Чи є такі плани у Вас?

- Часу стало більше, але я, як бачите, витрачаю його не на особисте життя, а більше на офіційні прийоми, "тусовки". Я за цим не женуся, воно саме прийде.

- Чи плануєте й надалі такі виходи у люди, на тусовки, презентації, дні народження журналів, відкриття якихось закладів?

- Я із задоволенням буду приходити, якщо це не заважатиме моїм виступам. Тут є багато друзів, знайомимося потихеньку. І мені цей світ взагалі подобається. Але я не хочу спеціально приходити, щоб "посвітитися" - не для цього, а просто для спілкування з хорошими людьми.

- Кажете, що є вже друзі? З ким спілкуєтесь з відомих людей?

- Практично всі, хто виходив сьогодні на подіум, усі - знайомі. Ми не знали, хто саме буде, і от уже півдня спілкуємося з друзями, яких давно не бачили.

- Яке у Вас хобі? Улюблена справа?

- Я обожнюю ходити по магазинах, слухати музику. Подобається шопінг, стильний красивий одяг. Я не люблю одягатися "по марці", а люблю якісний одяг, який красиво підкреслює жіноче тіло. Подобається спортивний і класичний стиль.

- Маєте на прикметі якісь конкретні імена дизайнерів? Людей, які вміють пошити те, що Вам подобається?

- Важко сказати. Я можу довго перераховувати, адже я розумію, що є багато талановитих молодих людей, які шиють хороший одяг. Тут, я думаю, їх немало. Погано, що ще з усіма не познайомилася, але це все ще попереду.

- На читання час буває?

- Звичайно, я обожнюю читати під час переїздів, у дорозі. Намагаюся читати не напружуючи книги, які віддаляють тебе від повсякденного життя і занурюють у якісь красиві історії. А також люблю читати психологію.

- Що можете пригадати з останнього прочитаного чи улюбленого?

- Улюбленої книги, напевне, немає. Останнє, що я читала, був історичний роман про Стародавній Рим, але точно не пам'ятаю назву. Він мені дуже сподобався! Така чудова книга! Я із задоволенням його читала. Красива історія кохання.

Коментарі ()