Головне

Клубний кубок Європи. Українська команда - друга у загальнокомандному заліку!

22.10.2008 16:59 264 0

У п'ятому турі Кубку Європи серед клубних команд, який відбувся у вівторок, 21 жовтня, українська команда PVK Kiev Chess перемогла словенський клуб Sahovsko Drustvo Ptuj. Перемоги на рахунку Захара Єфіменко, Євгена Мірошниченко, Володимира Баклана і Олександра Бєлявського. Партії Сергія Карякіна і Олександра Арещенка закінчились з нічийним результатом.

Тепер у заліку українського клубу 9 очок (за перемогу команда одержує 2 очка, за нічию - 1 очко і 0 очок за поразку), і PVK Kiev Chess посідає друге місце у загальнокомандному заліку. Усього ж у чоловічих змаганнях беруть участь 64 клуби.

Перший рядок заліку посідає німецька команда OSG Baden-Baden - едина команда, яка перемогла у всіх п'яти турах. (Нагадаємо, що у PVK Kiev Chess у другому турі зіграла унічию з з ізраїльскою командою Ashdod Illit).

Василь Іванчук. Фото офіційного сайту змагань
TPS Saransk, за який грають українці Василь Іванчук і Андрій Волокітін, переграв іспанську команду Iretza Gros і посідає сьоме місце у заліку. Обидва українця свої партії закінчили з нічийним результатом.

Ізраїльска команда Ashdod Illit, до складу якої входять українські "легіонери" Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко, зіграла унічию з дуже сильним суперником - російським клубом Economist SGSEU-1 Saratov. Партії на усіх шести дошках закінчились унічию. Тепер Ashdod Illit - десятий у заліку.

Клуб Руслана Пономарьова - іспанський Linex Magic поступився російському FINEK Gazprombank і опустився на 15-й рядок заліку. Пономарьов додав до свого особистого пів-очка.

У жіночих змаганнях - зміна лідера. Перше місце посідає монакський клуб Cercle d'Echecs Monte Carlo, який потіснив звідти російський Spartak Vidnoe.

Українка Інна Гапоненко допомогла своєму клубу - чорногоському T-com Podgorica - перемогти сербський Radnicki Rudovci. Тепер її команда на четвертому місці заліку.

Клуб українки Ганни Ушеніної - Economist SGSEU Saratov - переграв інший російський клуб - Spartak Vidnoe. Свою партію українка завершила з нічийним результатом.

Наталія Жукова допомогла своєму клубу Finek St. Petersburg здолати ізраїльский Herzliya Chess Club.

А Катерина Лагно, записала на рахунок вірменського клубу MIKA Yerevan пів-очка. Її клуб поступився російській команді Economist SGSEU Saratov.

 Нагадаємо, що попереду ще два тури - новий власник Кубку Європи визначиться 23 жовтня.

Коментарі ()