Головне

Європі однаково, чи буде "Євро-2012" у Львові, - експерт

21.10.2008 13:55 315 0

Радник Комітету громадського контролю Євро-2012 Андрій Капустін вважає, що проблеми Львова, не ставлять під сумнів проведення Євро-2012 в Україні загалом. Особливої загрози немає. Європі все одно, де відбуватиметься чемпіонат. Футбольні вболівальники не такі вже цінителі архітектури та історії. Вони їдуть на шоу. Навіть якби все відбувалося в чистому полі, їм потрібні були б лише туалети й закусочні.

Про це у інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив Андрій Капустін.

"У травні наступного року (15 травня 2009 року) УЄФА визначить міста в Україні та Польщі, яким нададуть право стати господарями матчів. Мені здається, чим більше Львів буде скиглити, що йому погано, тим більше будуть робити в нині резервних містах - Харкові й Одесі. Там хочуть, щоб чемпіонат відбувся у них, - заявив радник Комітету громадського контролю Євро-2012.

За словами Капустіна, окрім Львова немає міст, у яких можуть відібрати право на проведення матчів. У Києві була одна гаряча точка: торговельно-розважальний комплекс "Троїцький" і спорткомплекс "Олімпійський". "Троїцький" майже зрівняли із землею. На стадіоні повним ходом ідуть роботи. Тобто Київ нарешті вийшов із зони ризику.

Андрій Капустін вважає, що найбільшою загрозою є якраз політики. Через кризу в Україну не надходять інвестиції. Бездіяльність Верховної Ради відкладає цей процес на невизначений термін, адже досі не затверджені необхідні закони. До політичної кризи на кордоні "стояли" значні гроші. Але не заходили, бо не були визначені правила гри. Тепер ситуація ще гірша. Втім, інвестори все одно готові вкладати гроші, однак немає відповідних законів.

www.zik.com.ua

Коментарі ()