Головне

Клубний кубок Європи. Українська команда піднялась на четвертий рядок заліку

21.10.2008 01:58 331 0

У четвертому турі Кубку Європи серед клубних команд українська команда PVK Kiev Chess перемогла  ізраїльський клуб Beer Sheba Chess Club. Перемоги на рахунку Дмитра Яковенка, Олександра Арещенка і Євгена Мірошниченко. Партії Сергія Карякіна, Олександра Оніщука і Олександра Бєлявського закінчились нічиїми.

Тепер на рахунку київського клубу 7 очок (за перемогу команда одержує 2 очка, за нічию - 1 очко і 0 очок за поразку). У загальнокомандному заліку PVK Kiev піднявся з сьомого місця на четверте (усьго у змаганнях беруть участь 64 клуби).

Російська команда URAL Sverdlovskaya, яка очолювала залік протягом трьох турів, сьогодні поступилася вірменському клубу MIKA Chess на чолі з Магнусом Карлсеном, Левоном Ароняном та Борисом Гельфандом. Російський клуб відкотився на шостий рядок, а MIKA Chess піднявся на третій.

Російська команда TPS Saransk, за яку грають львів'яни Василь Іванчук і Андрій Волокітін поступилась німецькій OSG Baden-Baden. Обидва українця відмітилися нічиїми.

Українці Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко виграли свої партії за ізраїльський клуб Ashdod Illit у зустрічі із грецьким ESTH Thessaloniki. Це дозволило клубу, за який виступають наші шахісти, піднятися на шостий рядок загальнокомандного заліку.

Команда Руслана Пономарьова - іспанська Linex Magic - поступилась російському клубу Economist SGSEU-1 Saratov. Пономарьов зіграв унічию з Євгеном Алексеєвим.

Словацький клуб Sahovsko Drustvo Ptuj, за який грає українець Андрій Максименко, зіграв унічию з французським Clichy Echecs 92. Максименко поступився Яніку Пеллєтьє.

У жіночих змаганнях, як і раніше, залік очолює російська команда Spartak Vidnoe.

Чорногорський клуб T-com Podgorica, за який виступає українка Інна Гапоненко, посідає п'яте місце. Українка у четвертому турі зіграла унічию.

Українка Ганна Ушеніна заробила очко для російської команди Economist SGSEU Saratov, яка впевнено перемогла Finek St. Petersburg, у складі якої також грає українська шахістка - Наталія Жукова. На її рахунку - нічия.

Коментарі ()