Головне

Корупційний скандал у Львові вже дійшов до СБУ

16.10.2008 17:49 450 0
Корупційний скандал у Львові вже дійшов до СБУ

На засіданні Регіональної оперативної групи з питань протидії корупції, що відбулося в СБУ у Львівській області, представники Громадського форуму Львова звернулися до керівника групи, голови обласного СБУ А.Матіоса з листом щодо корупційного скандалу довкола будівництва стадіону до "Євро-2012" у Львові.

"Корупційні дії львівських чиновників ставлять під загрозу проведення у Львові чемпіонату, вирішення питань про інвестора та генпідрядника відбувається у кулуарах, офіційна процедура їх обрання просякнута численними порушеннями, корупційністю, перевищенням влади і зловживанням нею.

Пунктом 1.7.2 рішення виконкому Львівської міської ради №1080 від 30.11.07 чітко визначено зобов'язання переможця конкурсу щодо вибору інвестора - забезпечити на всіх етапах реалізації проекту його повне та достатнє фінансування, включаючи будь-які необхідні або непередбачені витрати.

Рішенням також визначено, що коли протягом п'яти робочих днів з переможцем конкурсу не укладено договір або ж не надано банківських гарантій чи у випадку відмови учасника-переможця, то організатори конкурсу мають право відкликати своє рішення і повторно розглянути пропозиції решти учасників. Нагадаємо, що окрім "Альпіни" у конкурсі брала участь компанія AXON|Implenia Global Solution LTD.

Відтак, склалася абсурдна ситуація, коли вибирали інвестора, а насправді вибрали підрядника, який врешті-решт відмовився ним бути.

Форум просить в членів оперативної групи про таке:

1. Розглянути дії Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській - вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет наявності корупційних правопорушень 2. Розглянути дії Голови та секретаря Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул. Стрийській - вул. Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет вчинення злочину передбаченого ст. 367 КК України", - йдеться у повідомленні.

Присутній на засіданні заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль повідомив, що ця заява ГФЛ береться до розгляду прокуратурою і з цього приводу нею буде надана вичерпна відповідь", - йдеться у повідомленні.

zik.com.ua

Коментарі ()