Головне

У рамках місяця Японії в Україні відбудеться турнір з кендо

16.10.2008 14:45 226 0

У неділя, 19 жовтня, у Спорткомплексі НТУУ "КПІ" у рамках місяця Японії в Україні відбудеться фінал ІІІ Всеукраїнського Турніру з кендо на Кубок Посла Японії в Україні, який проводиться з 2006 року.

У програмі турніру відбудуться змагання в індивідуальному та командному заліку. Суддями поєдинків виступлять спеціально запрошені співробітники Департаменту Поліції Японії . Головний суддя Турніру - Хіджіката Наохіто (6 дан кендо). У програмі Турніру також товариський матч між командами України та Японії.

Довідково:

Кендо (яп. "шлях меча") - сучасне бойове мистецтво японського фехтування на бамбукових мечах. Походить від стародавніх японських технік володіння мечем - кендзюцу. Ставить на меті формування повноцінної особистості і твердого характеру, загартовуючи волю і тіло фехтувальника. Після поразки Японії в Другій світовій війні кендо було заборонено й відроджено в 1950 р. як мирний вид спорту. На сьогодні в Японії кендо займаються понад 1 мільйон осіб, до Європейської федерації кендо входять 35 країн, 4 270 атестованих учасників. Членами Всесвітньої федерації кендо є 55 країн, загальне число учасників - понад 8 мільйонів осіб. Майстерність в кендо позначається данами. В Європейській федерації кендо 1 862 учасників мають 1-й дан і лише 1 має 8-й.

Коментарі ()