Головне

"Альпіна" бажала отримати за будівництво стадіону у Львові 139 млн. євро

16.10.2008 11:50 124 0

"Представники компанії "Альпіна" під час переговорів щодо погодження умов договору генпідряду захотіли збільшити вартість будівництва стадіону до Євро-2012 з 85 млн євро (з ПДВ) до 139 млн євро (без ПДВ). Така сума виявилася неприйнятною для Львова", - повідомив сьогодні, 15 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий, звітуючи про підготовку до Євро-2012 на сесії Львівської міської ради.

Андрій Садовий підтвердив інформацію, що 8 жовтня мерія отримала листа від керівництва "Альпіни", в якому повідомлялося, що компанія відмовляється підписувати запропонований містом договір про генпідряд.

"Львівська міська рада підтверджує всі свої зобов'язання, надані УЄФА щодо будівництва стадіону. Механізм відбору нового генерального підрядника для будівництва стадіону відповідно до затвердженого проекту та кошторису буде оприлюднено найближчим часом", - зазначив Андрій Садовий.

Крім того, мер заспокоїв депутатів та ЗМІ, розповівши про те, що в більшості польських міст будівництво або реконструкція стадіонів розпочнуться тільки наступного року. Також у них не укладено угоди із генеральними підрядниками, а вартість будівництва стадіонів перевищує 100 млн євро. "Проте, - зазначив А.Садовий, - фінансування цих робіт у поляків ведеться з державного бюджету, бюджетів гмін і воєводств".

Садовий також додав, що Львів дотримується усіх часових рамок з підготовку до Євро-2012.

www.zaxid.net

Коментарі ()