Головне

У Львові буде оголошено другий інвестиційний конкурс на будівництво стадіону

15.10.2008 19:20 321 0

Наступного тижня буде оголошено другий інвестиційний конкурс на будівництво стадіону до "Євро 2012". Дату його проведення перенесли через відмову переможця першого конкурсу - австрійської "Альпіни". А наприкінці листопада ми будемо мати або інвестора, якщо це буде вигідно містові, або генерального підрядника". Про це повідомив член робочої групи з контролю та пошуку інвестора до "Євро-2012", депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

"Ми проведемо всі підготовчі роботи, і з наступного року зможемо почати будівництво стадіону. Скоріше - не встигнемо. Наразі не відомо, що сьогодні являє собою проект "Альпіни", до того ж є фірми, які не готові будувати стадіон за цим проектом", - сказав Гірняк.

За словами Гірняка, завтра на засіданні робочої групи планують заслухати звіт міського голови Андрія Садового щодо підготовки до "Євро-2012". "Можете уявити, яка буде оцінка! Особливао з огляду на те, як жорстко відреагував  керівник Виконавчої дирекції "Євро-2012" ФФУ Іван Федоренко на те, що "Альпіна" відпала як інвестор та головний підрядник. Я вважаю, що міський голова і його прибічники мають відповісти перед громадою міста Львова і правоохоронними органами за аферу з "Альпіною".

Володимир Гірняк також наголосив, що тепер до робочої групи надійшло багато пропозицій від потенційних інвесторів та генеральних підрядників. "Серед них - іспанська фірма "Тьока", футбольний клуб "Карпати", фінансово-промислова група "Росан", дві хорватські та дві італійські фірми".

Володимир Гірняк наголосив, що ці потенційні інвестори зверталися до Садового впродовж останнього року, але він їх не помічав. "З його боку це або непрофесіоналізм, або він просто зацікавлений, щоб "Євро-2012" у Львові не відбулось", - вважає Гірняк.

Він також наголосив, що сьогодні відбулась зустріч з генеральним директор і президентом вище згаданої іспанської фірми "Тьока", яка оцінила максимальну вартість проекту будівництва стадіону у 60 млн євро. «В той час як "Альпіна" назвала суму 120 млн. Куди ж мала піти різниця?" - риторичне запитання від Гірняка. 

zik.com.ua

Коментарі ()