Головне

Євро-2012: новий етап підготовки

14.10.2008 20:41 393 0

Україна має вісім місяців на те, щоб виконати всі вимоги Європейського союзу футбольних асоціацій. Про це сьогодні під час прес-конференції на тему "Підготовка України до Євро-2012. Наступний етап" у створеному на базі Укрінформу інформ-центрі Євро-2012 повідомив керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко.

Жорстка позиція УЄФА

За його словами, таку жорстку позицію щодо виконання обов'язків і гарантій у плані підготовки до чемпіонату Європи-2012 в Україні та Польщі УЄФА висловив уперше. "У надісланому листі від УЄФА чітко зазначено, що в нас був прогрес, але не по всім напрямкам. Головні вимоги керівництва європейського футболу стосуються виконання плану будівництва стадіонів, розбудови інфраструктури (розміщення, транспорт, аеропорти), телекомунікацій та інформаційного забезпечення. Робота з реалізації цього плану розпочнеться вже нинішнього місяця", - повідомив він.

Київ та Варшава

Керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 ФФУ також укотре підтвердив, що головними стадіонами чемпіонату є арени у Варшаві (матч відкриття) та Києві (фінал). Стосовно столичного НСК "Олімпійський" Іван Федоренко запевнив, що інженерні роботи з його демонтажу проводяться чітко за графіком і будуть завершені через два місяці. За планом триває будівництво і стадіонів в Одесі та Донецьку.

Ситуація з аеропортами

Керівник Виконавчої дирекції також звернув увагу на незадовільні темпи реконструкції аеропортів у Львові та Дніпропетровську. Краща ситуація з аеропортами, за його словами, у Києві та Донецьку. У "Борисполі" вже триває будівництво нового терміналу: облаштовуються автомобільні стоянки, місця для стоянок літаків тощо. Передбачається, що термінал буде введено в експлуатацію через 26 місяців. У Донецьку планують у березні ввести в дію першу сучасну злітно-посадочну смугу.

ffu.org.ua

Коментарі ()