Головне

Славен Біліч: "Задоволений усім, окрім результату"

12.10.2008 17:31 385 0

Славен Біліч, головний тренер національної збірної Хорватії:

- З такою прекрасною атмосферою на стадіоні вийшла відмінна гра, яка пройшла у коректній боротьбі, з чим поздоровляю як свою команду, так і збірну України. Я дуже пишаюся своєю командою. По грі ми значно перевершили українців абсолютно у всіх компонентах гри: і тактично, і технічно, і фізично, і в плані мотивації. Звичайно, дуже шкода, що ми не змогли реалізувати всю нашу перевагу і перетворити її на гол. Особливо мені сподобалося, що впродовж всіх 90 хвилин ми діяли розумно, компактно, небезпечно і не давали розвернутися супернику. Я задоволений абсолютно всім, за винятком результату, оскільки, на мою суб'єктивну думку, рахунок не відображає ситуацію на полі.

- Як Ви вважаєте, сьогодні Ви здобули одне очко чи втратили два?

- Ми знали, що українська збірна – міцна і сильна команда, яку відрізняє агресивна гра і могутня атакуюча лінія. Ми добре вивчили суперника. Щоб добитися успіху, нам потрібно було зуміти доставити м'яч до воріт, створити небезпечні моменти і добре ними розпорядитися, дорожити ними. Так ми і планували грати. Україна відома своєю здатністю створити проблеми будь-якому супернику. Їх улюблений стиль – гра на контратаках. У першому таймі у них були можливості забити. Пригадую моменти у Шевченка, дуже небезпечний прохід Алієва, удар Назаренко. Але у другому таймі ми включили пресинг, позбавили їх простору.

- Ви згодні з результатом матчу?

- Це футбол. Іноді недостатньо просто грати краще за суперника, щоб перемогти. Потрібно забивати. Сьогодні у нас було достатньо моментів у грі проти дуже сильної команди, адже граючи проти них, дуже складно створювати моменти, тому що вони не дають простору, вони добре захищаються. Але ми намагалися, творили, потрапили у поперечину. Так, звичайно, ми не створили два десятки моментів, але у наш час навіть граючи проти Андорри важко створити два десятки моментів, що вже говорити про Україну. На мою думку, сьогодні, граючи на такому рівні, ми створили достатньо моментів, щоб перемогти.

ua-football.com

Коментарі ()