Головне

Післяматчева прес-конференція Олексія Михайличенка

12.10.2008 17:12 395 0

Олексій Михайличенко, головний тренер національної збірної України:

- Сьогодні у нас, напевно, була найважча і найнапруженіша гра за той період, який я і мої колеги працюємо з командою. Ця гра була дуже відповідальною і ця відповідальність висіла у повітрі і була помітна у грі. Перш за все це була боротьба характерів.

Я вдячний хлопцям за те, що вони прагнули нав'язати боротьбу на кожному сантиметрі поля, за кожен м'яч, це дуже важливо. Було помітно, що у деяких компонентах ми поступаємося хорватам: це, наприклад, у зіграності, в универсалізмі середньої лінії. Ми намагалися нейтралізувати їх сильні сторони і, я думаю, частково це вдалося. Звичайно, без помилок не обійшлося, але ми не дали розгорнутися Срні на правому фланзі, не дали розгорнутися і лівому флангу атаки. Сильна сторона гри хорватів – це флангова гра. Сьогодні ми намагалися звести її до мінімуму.

Звичайно, були якісь діри, коли такі передачі проходили, але в основному, мені здається, в обороні ми зіграли досить-таки непогано. Звичайно, не можна забути ту поперечину після стандарту, сейв Пятова... Але і у нас були моменти, можливо, не настільки явні, але вони були.

На жаль, конкретніше зіграти в атаці на сьогоднішній день ми не змогли. Можливо, не дозволило те, що багато наших гравців (Алієв, Назаренко) виконували великий об'єм роботи в обороні і їх не вистачало в атаці. Можливо, оскільки команда грала на результат і не прагнула грати у відкритий футбол (тому що з хорватами грати у відкритий футбол, напевно, не треба), ми не змогли зіграти так агресивно в атаці, як би хотілося, особливо у другому таймі. Над цим, звичайно ж, працюватимемо.

У нас в команді дуже багато молодих гравців, для них це новий рівень, вони грали проти такої команди, яку вони ще вчора дивилися на чемпіонаті Європи, яка займає шосте місце в рейтингу. Напевно, психологічно це трохи "давить", і не всі показали той рівень, на який нам хотілося б розраховувати. Але головне – що команда грає, грає на результат, б'ється за кожне очко, і це дуже важливо. Так, ми не виграли, але ми не програли одному з конкурентів у боротьбі за вихід у фінальну частину чемпіонату світу. Тому я вважаю, що на сьогоднішній день цим очком ми повинні бути задоволені. Але це моя точка зору.

- Відсутність Вороніна дійсно пов'язана з народженням дочки?

- Є декілька причин. По-перше, Андрій провів дуже багато ігор у своєму клубі і він виглядав не зовсім, скажімо так, свіжим. Вірніше, не зовсім у тій формі, коли він виконував великий об'єм роботи. І, звичайно ж, хвилювання, яке з ранку у нього почалося з приводу народження дочки (тому що це все почалося зранку і закінчилося тільки ближче до гри), він був у напрузі. Дуже важко вгадати, чи додасть це позитивних емоцій або, навпаки, їх не залишилося. Ви чудово розумієте, що по такій грі ризикувати я все-таки не наважився.

Гра була дуже напружена, дуже важка. Андрій – гравець більш творчого плану. У другому таймі ми велику частину часу проводили в обороні, і попереду у нас не зовсім все вдавалося. Але атакуючі гравці – той же Алієв – добре допомагали в оборонних діях, тому ми утрималися від цієї заміни. Хоча, звичайно, дуже хотілося б сьогодні зробити йому подарунок і випустити на поле, але, на мій погляд, такого моменту не було, на жаль.

- Ви використали тільки одну заміну. Чому?

- Я не був упевнений у тому, що запасні гравці, які у нас знаходяться, зможуть увійти до цього складного матчу. Було дуже хитке протистояння, яке не хотілося б зламати. У середині поля хорватам не можна було дати розгулятися, і я не був упевнений, що вдасться зберегти цей баланс. Можливо, я навіть не маю рацію, але це було моє бачення на сьогоднішній матч.

- У Вас вперше на зборі був Валентин Слюсар з "Металіста". Як він себе проявив і чи готовий він був сьогодні зіграти?

- Безумовно, мені здається, він сьогодні був готовий. Я хотів би випустити його за якихось інших обставин, коли можна було розраховувати, що він увійде у гру і спробує себе, але сьогодні рахунок не дозволяв це зробити. Добре, що він відчув атмосферу цієї гри, це напруга. Я думаю, що у наступній товариській грі з норвежцями можуть з'явитися молоді гравці, можливо, навіть нові імена. Ми побачимо їх, подивимося, для того, щоб вони відчули рівень збірної.

- Чи задоволені Ви якістю сьогоднішньої гри? У яких матчах Ви плануєте повернути собі лідерство в групі?

- Можливо, у збірної Хорватії були якісніші моменти. Але що означає "погоджуюсь"? Я сприймаю результат таким, яким він є. Ми могли програти, але при певних обставинах ми могли виграти. Насправді, сьогодні і з боку України, і з боку Хорватії була гра за очки, за результат, це було добре помітно.

- Будь ласка, оцініть підтримку трибун, як приймав Харків, як збірна розміщувалася, на якому рівні, по-вашому, все сьогодні було?

- З цим не було жодних проблем. Я не вперше граю в Харкові, ще пам'ятаю його по молодіжній збірній, тому я чекав цієї підтримки, і я в ній не помилився. Тому що, насправді, у нас футбольна країна і у нас дуже багато футбольних міст. Те, що ми намагаємося, скажімо так, гастролювати по країні – я думаю, що це правильно. Тому ще раз дякую Харкову за його підтримку. Не тільки я, але і гравці відчували її і вдячні за це.

- А на матч з Англією хочете сюди приїхати?


- Буде день - буде їжа.

- Де ви відчували більшу підтримку, у Львові чи у Харкові?

- Це некоректне питання.

- Те, що товариську гру з норвежцями гратимемо в Дніпропетровську – це вирішене питання?


- Не думаю, що це питання до мене. Є Олександр Іванович Бандурко... Я не чув про якісь зміни.

ua-football.com

Коментарі ()