Головне

Завтра НСК "Олімпійський" матиме концептуальний проект

09.10.2008 21:01 131 0
Про це повідомив міністр молоді, сім'ї та спорту Юрій Павленко у ефірі ТРК "Україна". За його інформацією, проект 13 жовтня після роботи українських адаптерів буде наданий на державну будівельну експертизу, а 5 листопада експертиза надасть свої висновки.

"5 листопада ми будемо мати висновки, кошторис і проект. Після цього НСК "Олімпійський" вийде із зони ризику (червоної). Наприкінці листопада - на початку грудня ми почнемо будівництво", - зазначив Павленко.

Він також розповів, чому тайванська компанія Archasia була уснута від будівництва: "Тендеру щодо НСК "Олімпійський" ми не проводили. Компанії представили картинку, яку далі вони зобов'язувалися реалізовувати. Найкраща картинка була у тайванської компанії Archasia Design Group Limited, з якої ми почали переговори. В результаті переговорів ми побачили, що тайванці протягом трьох місяців не можуть надати юридичних документів, які надають їй право працювати в Україні, документів, які б підтверджували професійну придатність тих людей, яких вони направили".

За словами міністра, кожна компанія після конкурсу мала одразу представити українську компанію-адаптера, яка б мала працювати з українським законодавством. "Адаптерів тайванської компанії міністерство будівництва визнало, такими, що не здатні реалізовувати проект найвищого рівня складності", - повідомив Юрій Павленко.

"Крім того, УЄФА висловила компанії Archasia недовіру, як компанії яка здатна реалізовувати проект. Вони прийшли використовувати кошти платників податків і тепер на них поставлена крапка", - наголосив міністр спорту. - Офіційно з Archasia провели усі необхідні розмови і нічого з ними не підписували. Ми просто завершили переговори, перейшли до компанії GMP von Gerkan, Marg und parthner (Німеччина). Документи цієї компанії перевірила комісія з СБУ, МВС, Мінюсту тощо".

Як повідомив Павленко, тепер реконструкція НСК "Олімпійський" йде відповідно на графіку, погодженого з УЄФА.

Коментарі ()