Головне

"Львів" в останню мить знайшов кошти і заявився у Вищу лігу чемпіонату України

09.10.2008 18:13 121 0

Учора, 8 жовтня, волейбольний клуб "Львів" таки заявився у вищу лігу Б чемпіонату України. Як сказав президент команди Юрій Мальчицький, команда лише в останній момент знайшла 10 000 гривень і оплатила стартовий внесок (хоча всі терміни подання заявок вже давно завершились), і то не повністю, але федерація нам довіряє і дозволила заявитись на чемпіонат України.

Цього року ВК "Львів" буде виступати у вищій лізі Б чемпіонату України. Суперниками львівської команди будуть бориспільський "Аеропорт", який вилетів із вищої ліги А, тернопільський "Будівельник", і ДГНА із Краматорська, які підвищились із першої ліги, а також "Ескоріал" (Кривий Ріг), "Газмаш" (Суми) і "Локомотив-2" (Харків).

Стартує команда вже цими вихідними, 11-12 жовтня, матчами проти харківського "Локомотива-2". Матчі відбудуться у спорткомплексі технологічного комплексу.

- Минулого року ми виступали місцевими виконавцями. Вони не відповідали рівню вищої ліги, тому ми виграли лише 2 з 28 ігор у сезоні. Цього року ми майже повністю поміняли склад. Із минулорічної команди залишилось лише двоє гравців: ліберо і пасуючий. Усіх інших гравців ми запросили до Львова. Два гравці перейшли із чемпіона України київського "Локомотива", ще один виступає у пляжному гандболі і посідає 12 місце в Європі, але оскільки у пляжному волейболі перерва, він погодився на нашу пропозицію. Так що цього року ми створили досить боєздатний колектив і на першому етапі змагань наше завдання - потрапити у четвірку найкращих команд, щоб зіграти у плей-оф, - сказав Юрій Мальчицький.

Також, за словами Юрія Мальчицького, у першу лігу планують заявити другу команду ВК "Львова", де львівські вихованці могли б набиратись ігрової практики. А в грудні стартує дитячо-юнацька волейбольна ліга, у яку також плануємо заявити команду.

zik.com.ua

Коментарі ()