Головне

Проект п'ятизіркового готелю представили львів'янам британські архітектори

09.10.2008 11:09 119 0

Ескізний проект п'ятизіркового готелю, гідного поповнити гостьовий сектор Львова до Євро-2012, представила на розгляд експертів департаменту містобудування Львівської міської ради британська компанія "John SEIFERT ARCITEKTS".

Як зазначив керівник розробки Джон Сіферт, споруда міжнародного класу має включити 150 номерів. Зі східного боку автори пропонують збудувати VIP-крило, а навпроти - ще один готельний корпус з баром, рестораном, басейном, спеціальною зоною відпочинку, оздоровчим та фітнес-клубами, переговорними кімнатами для дипломатів та ділових людей. Площа номерів має відповідати європейським стандартам - від 32 до 48 квадратних метрів. Щоправда, не передбачено підземного паркування автомашин. Та, на думку Джона Сіферта, це не проблема, оскільки в Лондоні та Парижі взагалі заборонено облаштовувати паркінги при готелях. Натомість автомобілі гостей персонал доставляє на комунальні чи приватні стоянки.

Під готель місто відводить майданчик в історичній серцевині. Тому забудові мають передувати археологічні розкопки. Якщо при цьому будуть виявлені залишки древніх споруд, їх буде законсервовано і використано в інтер'єрі готелю.

Британський архітектор зазначив, що за стилем готель органічно впишеться в існуюче історико-архітектурне середовище Львова. Натомість провідний спеціаліст інституту "Укрзахідпроектреставрація" Микола Гайда вважає, що при всіх плюсах проектанти з Туманного Альбіону все ж припустилися помилки. Запропонована ними розробка значно вища за сусідні будинки. Тому необхідно знайти розумний компроміс між суперсучасною ідеєю будівничих і збереженням середньовічної гармонії центральної частини, занесеної до Списку Світової історичної спадщини. Від узгодження цих нюансів і залежить львівська прописка британської розробки.

ukrinform.ua

Коментарі ()