Головне

Австрійці з "ALPINE" не будуватимуть стадіон у Львові

09.10.2008 09:11 141 0
Як стало відомо ZAXID.NET , австрійська компанія ALPINE Bau GmbH та Львівська міська рада не підписуватимуть угоди про будівництво стадіону у Львові.

Головною проблемою стала ціна будівництва. За інформацією, ALPINE несподівано почала наполягати на збільшенні ціни спорудження стадіону з попередньо задекларованих 85 млн євро до 120 млн євро, на що не погодились представники мерії. При цьому австрійці обґрунтовували свою вимогу тим, що, подаючи первинний кошторис, вони помилились у розрахунках.

Остаточним приводом для припинення переговорів стала заява Львівської обласної ради від 7 жовтня 2008 року, в якій обласні депутати звинуватили австрійську компанію в корупційних схемах і звернулися до Генпрокуратури та СБУ з вимогою перевірити причетність компанії до корупції.

За інформацією, мерія Львова вже розпочала переговори з однією із будівельних компаній, що зголосилася будувати стадіон на умовах, які раніше пропонувалися мерією австрійцям. Окрім того, до Львівської міської ради надійшло ще 7 аналогічних пропозицій.
Коментарі ()