Головне

Сьогодні у Бразилії розпочинається чемпіонат світу

30.09.2008 09:18 399 0
У вівторок, 30 вересня, в Бразилії розпочинається фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу, одним з учасників якого є збірна України. Напередодні відбуття нашої національної команди до Південної Америки наставник збірної Геннадій Лисенчук поділився останніми новинами з табору "синьо-жовтих".

У складі - всі найсильніші

З приводу складу команди наставник відзначив, що під знамена збірної запросив усіх найсильніших на сьогодні виконавців. А відсутність гравців донецького "Шахтаря" Олега Мірошника та Євгена Юнакова пояснив тим, що, за узгодженням із керівництвом чемпіонів України, ці футболісти готуватимуться з клубом до розіграшу Кубку УЄФА - футзальної Ліги чемпіонів. "Втім, ці двоє виконавців - не з тих, кого можна назвати незамінним", - пояснив Геннадій Лисенчук.

Згуртуватися довкола лідерів

На думку головного тренера, в нинішньому складі вистачає досвідчених гравців, навколо яких згуртовуватиметься колектив. "Це й капітан команди Федір Пилипів, і Хурсов із Замятіним, і воротар Іваняк, - каже наставник збірної. - У кожного з них за плечима є турніри найвищого рівня. А вже завдання нашої талановитої молоді - підтягуватися до рівня лідерів".

Вдалі репетиції

Головною репетицією напередодні чемпіонату світу для "синьо-жовтих" мав стати турнір у Таїланді, однак наші земляки відмовилися від участі у змаганнях через нестабільну політичну ситуацію в південно-східній країні. Утім, п'ятеро гравців нашої національної команди у вересні взяли участь у студентській першості світу, звідки повернулися зі "сріблом". А в червні збірна України провела у Бразилії ефективний тренувальний збір на тлі участі у турнірі "Гран-прі IV", де фінішувала третьою.

Усі рвуться до бою

"Сподіваємося, що цих турнірів нам вистачить, аби не виникло проблем із ігровими зв'язками, - висловлює надію Геннадій Лисенчук. - Усі хлопці здорові, усі рвуться до бою". Останній тиждень перед відльотом до Бразилії команда провела в Києві, на святошинській базі. У ніч з п'ятниці на суботу українська делегація відбула на місце майбутніх турнірних баталій за маршрутом Київ - Амстердам - Сан-Паулу - Бразиліа.

"Темна конячка" Гватемала

Усі суперники по груповому етапу, за виключенням команди Гватемали, нашим футболістам і тренерам добре знайомі. Однак календар складений таким чином, що побачити свого першого суперника у грі "синьо-жовті" зможуть у стартовий день змагань у нашій групі, котрий самі пропускають. "Решту опонентів особливо представляти не треба, - вважає керманич української команди. - Як проти них грати, знаємо, і, сподіваюся, матимемо гідний вигляд".

Третя спроба

За словами Геннадія Лисенчука, керівництво Федерації футболу України поставило перед футзальною збірною завдання привезти з Бразилії один із комплектів нагород. Нагадаємо, в активі нашої команди вже є четверте місце світової першості-1996. Загалом же українці брали участь у двох планетарних фіналах із п'яти проведених під егідою ФІФА. Чотири роки тому на Тайвані підопічні Лисенчука фінішували п'ятими.

Прямі трансляції на Першому національному 

Турнір для "синьо-жовтих" розпочнеться в п'ятницю, 3 жовтня. Цього дня наші земляки зіграють проти збірної Гватемали. Подальший календар матчів: п'ятого числа - Україна - Аргентина, 7-го - зустріч із Єгиптом, 9-го - з Китаєм. Усі ці зустрічі розпочинатимуться о 18.30 за Києвом, їх планує транслювати у прямому ефірі Перший національний. Перші три поєдинки підопічні Лисенчука проведуть у місті Бразиліа, останній - у Ріо. Дві найкращі команди з групи виходять до чвертьфінального етапу, що також пройде у форматі групових змагань (дві групи по чотири команди).

ffu.org.ua

Коментарі ()