Головне

Параолімпійському чемпіону подарували квартиру в Полтаві

25.09.2008 14:51 163 0
Полтавська міська та обласна влада презентувала винагороди володарю одразу чотирьох медалей ХІІІ Паралімпійських ігор у Пекіні плавцю Дмитру Виноградцю, котрий пересувається на інвалідному візку, та його тренеру Галині Бойко.

Керівники області вручили Дмитрові ордер на нову квартиру в Полтаві (до Пекіна він вирушав з двокімнатної квартири у приміському селі, де жив разом із батьками та сім'єю сестри). Водночас чільники міської влади зобов'язалися умеблювати нове помешкання чемпіона та облаштувати його відповідно до особливих потреб господаря. Винагороду отримала і тренер Галина Бойко.

Дмитро Виноградець здобув для нашої збірної першу паралімпійську медаль - срібну. За словами його мами, Алли Виноградець, ще перед від'їздом до Пекіна син говорив їй, що спочатку саме в такий спосіб у запливі на 100 м вільним стилем "віддячить" господарям, пропустивши на вершину п'єдесталу їхнього представника. А потім "узяв своє", перемігши на дистанціях 50 і 200 м із двома світовими рекордами та поповнивши колекцію бронзовою медаллю за третє місце у "півсотні" на спині.

Перед тріумфом Дмитро п'ять з половиною років тренувався у секції плавання полтавського реабілітаційно-спортивного центру "Інваспорт", пише "Україна молода".

Коментарі ()