Головне

Світ попрощався з одним із найзнаменитіших стадіонів світу

24.09.2008 15:47 169 0

Команда "Нью-Йорк янкіс", місто Нью-Йорк, вся країна і весь спортивний світ прощалися з "Янкі-стедіум" - найзнаменитішим в Америці і одним з найвідоміших стадіонів світу.

Цього дня господарі грали з "Балтімор оріолес" і перемогли з рахунком 7:3. "Бомбардири з Бронксу" завершать регулярний чемпіонат Головних бейсбольних ліг (ГБЛ) в інших містах, а коли в квітні наступного року відкриють удома новий сезон, до їх послуг буде новий стадіон, який будують по сусідству зі старим.

"Янкі-стедіум" (перша в країні спортивна арена, названа "стадіоном") був відкритий 18 квітня 1923 року. Він увійшов до історії як "Будинок, який побудував Рут". Коли б не Бейб Рут, геніальний хіттер, чию гру хотіли бачити мільйони, тодішні власники команди "Нью-Йорк янкис" наврядчи інвестували б гроші в будівництво нової арени. Але інтерес до Рута був такий величезний, що ніхто не сумнівався у майбутньому прибутку. У першому ж матчі на новому стадіоні Рут ударив хоум-ран, і "Янкіс" виграли з рахунком 4:1 у "Бостон ред сокс".

"Сумно! - сказала про розлучення з "Янки-стедіум" Лінда Рут Тосетті, онучка Бейба Рута. - Бейб не хотів би стати свідком прощання з цим стадіоном".

pk.kiev.ua

Коментарі ()