Головне

Чемпіонат Світу. Визначилися суперники України

22.09.2008 20:43 138 0
Збірна України з футзалу візьме участь у фінальному турнірі чемпіонату світу. Змагання пройдуть з 30 вересня по 19 жовтня в бразильських містах Ріо-де-Жанейро та Бразиліа.

На груповому етапу світової першості українці зіграють у групі С, де їхніми суперниками будуть команди Аргентини, Китаю, Гватемали та Єгипту. Турнір для "синьо-жовтих" розпочнеться в п'ятницю, 3 жовтня. Цього дня наші земляки зіграють проти збірної Гватемали. Подальший календар матчів: п'ятого числа - Україна - Аргентина, 7-го - зустріч із Єгиптом, 9-го - з Китаєм. Перші три поєдинки підопічні Лисенчука проведуть у місті Бразиліа, останній - у Ріо. Дві найкращі команди з групи виходять до чвертьфінального етапу, що також пройде у форматі групових змагань (дві групи по чотири команди).

Цей чемпіонат світу - вже шостий, що його проводить ФІФА. Першим переможцем першості планети стала в 1989 році в Нідерландах збірна Бразилії, яка згодом ще двічі відстоювала титул - 1992 року в Гонконзі й 1996-го - в Іспанії. А от два наступні турнірі приносили перемогу іспанцям, які святкували тріумф 2000 року в Гватемалі й чотири роки тому на Тайвані. Збірна України втретє братиме участь у форумі найсильніших команд світу. На дебютному для себе турнірі 1996 року "синьо-жовті" фінішували четвертими, а вісім років по тому були п'ятими.

Тим часом визначилися суперники збірної України по кваліфікаційному турніру чемпіонату Європи-2010, що його прийматиме Угорщина. Жереб відрядив "Синьо-жовтих" до першої групи, разом із збірними Нідерландів, Румунії та Андорри. Поєдинки цього квартету з 19 по 22 березня 2009 року пройдуть у Румунії. До фінальної частини Євро-2010 вийдуть переможці відбірних груп, а також чотири найкращі команди, що посядуть другі місця.

ffu.org.ua

Коментарі ()