Головне

НОК розпочав формування команди на Юнацькі Олімпійські ігри

22.09.2008 19:54 170 0

У 2010 році в Сінгапурі вперше відбудуться Юнацькі Олімпійські ігри, які проводяться за ініціативи Міжнародного Олімпійського Комітету, щоб привернути увагу молодого покоління до занять спортом та фізичною активністю.

Значну роль відіграватиме і виховання, адже окрім змагань юні спортсмени відвідуватимуть семінари, братимуть участь у різноманітних освітніх програмах тощо. "Здобувати досвід і ділитися досвідом", - таке гасло культурної програми літніх Юнацьких Олімпійських ігор.
Ігри проходитимуть кожні 4 роки. В рік проведення зимових Олімпійських ігор відбуватимуться літні Юнацькі і навпаки.

Літні Ігри триватимуть 12 днів і прийматимуть близько 3500 атлетів, а зимові - 10 з 1000 спортсменами віком від 14 до 18 років в залежності від виду спорту. Спортивна програма складатиметься з видів спорту, що входитимуть до програми Ігор XXX Олімпіади 2012 року в Лондоні, але з обмеженою кількістю видів програм та дисциплін.

Кожен учасник перебуватиме на Іграх увесь період, щоб відвідати усі заплановані заходи. Міжнародний Олімпійський комітет бере на себе усі фінансові витрати, що стосуються проїзду та харчування спортсменів.

Формування команди повністю покладається на Національні олімпійські комітети, які робитимуть відбір протягом 14 місяців, використовуючи ті змагання, які вже існують або за рейтингом федерацій. Кожен НОК може надіслати максимум 2 ігрові команди, близько 70 атлетів, з урахуванням гендерної рівності.

"Національний олімпійський комітет проводить планомірну роботу щодо підготовки та проведення перших Юнацький Олімпійських ігор тому сподіваємось на підтримку, порозуміння і допомогу всіх задіяних структур. Ці Ігри не менш важливі, ніж Олімпійські. В Сінгапурі українська команда має бути представлена на найвищому рівні", - наголосив президент НОК Сергій Бубка.

Вже найближчим часом будуть повністю затверджені дисципліни, в яких змагатимуться юні спортсмени.

Коментарі ()