Головне

Китай допоможе Одесі з дорогами

20.09.2008 16:24 255 0

"Одеса - місто стабільне, європейське, з динамічним розвитком" - таку думку висловив на зустрічі з мером Одеси Едуардом Гурвіцем Генеральний Консул Китайської Народної Республіки Сунь Ліньцзян. Зустріч відбулася в зв'язку із закінченням дипломатичної місії Консула КНР в Одесі.

"Я вже неодноразово розповідав, що вважаю себе одеситом. Добре пам'ятаю, коли я приїхав у це місто. Одеса була для мене абсолютно іншою. Я своїми очима бачив як розвивається місто",- підкреслив Консул.

Мер Одеси сказав, що співпраця з Консульством Китайської Народної Республіки "робить все можливе, щоб розширити дружні двосторонні зв'язки та активізувати побратимські зв'язки між Одесою та Ціндао".

Едуард Гурвіц ознайомив пана Консула і з перспективними планами розвитку міста. "У Одесі потрібно ще багато чого зробити. Це реконструкція аеропорту, зміна системи транспортного сполучення (будівництво магістралі та цілого ряду дорожніх розв'язок), будівництво стадіону, низки готелів. Ми покладаємо особливі надії на проведення у нашому місті матчів Чемпіонату Євро-2012. У найближчі три роки масштабне будівництво в Одесі продовжуватиметься. Буде зроблено все необхідне й для збереження історичної забудови".

Сунь Ліньцзян повідомив, що китайські інвестори готові допомогти Одесі підготуватися до Євро-2012 на належному рівні. "Це стосується допомоги в споруді міських доріг, транспортних розв'язок. Підприємства з Китаю готові вкладати гроші, направити в Одесу своїх інженерів, робітників", - сказав Сунь Ліньцзян.

ukrinform.ua

Коментарі ()