Головне

УЄФА стурбоване політичною ситуацію в Україні

18.09.2008 21:25 404 0

У четвер, 18 вересня, у штаб-квартирі УЄФА в Ньоні відбулося четверте засідання Наглядового комітету Євро-2012, у роботі якого взяли участь перші особи Європейського футбольного союзу, президент ФФУ Григорій Суркіс, віце-прем‘єр-міністр України Іван Васюник та голова виконавчої дирекції Євро-2012 Іван Федоренко. Ця подія передувала засіданню Виконкому УЄФА, що прийматиме остаточне рішення щодо проведення в Україні та Польщі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомляють учасники засідання Наглядового комітету, в УЄФА стурбовані подіями в політичному житті України та їх можливим впливом на хід підготовки до проведення матчів Євро-2012. "У першу чергу членів наглядової ради стурбував не стільки стан підготовки до турніру, як стабільність політичної ситуації в Україні", - зазначив Григорій Суркіс. - Все інше пройшло достатньо конструктивно і компромісно".

Зокрема, на початку засідання генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор звернувся до Івана Васюника з пропозицією надати Європейському футбольному союзу інформацію щодо політичної ситуації в Україні. За словами Тейлора, керівництво УЄФА хотіло би уникнути політичних ризиків в контексті виконання гарантій та зобов'язань української влади перед УЄФА. У відповідь віце-прем‘єр заявив, що Євро-2012 став чи не першим проектом в історії України, який об‘єднав усі політичні сили. Тому він запевнив, що політична ситуація не вплине на підготовку країни до проведення фіналу 2012 року і на урядові зобов‘язання, які Україна взяла на себе перед УЄФА.

www.ffu.org.ua

Коментарі ()