Головне

Шведські учені не радять Ахметову звільняти Луческу до зимового "міжсезоння"

18.09.2008 19:19 361 0
Заміна тренера в розпал національних чемпіонатів погано позначається на результатах команд.

До такого висновку прийшла група дослідників шведського університету Міттуніверситет (Mittuniversitet) з міста Сундсваль, проаналізувавши заміну тренерів під час чемпіонатів Швеції з хокею - Шведській елітній серії - за останні три десятиліття в період з 1975 по 2006 роки. Про це повідомляють РІА "Новини" з посиланням на інформацію прес-служби Міттуніверситету.

Хоча хокейний сезон в Швеції ще не почався, дискусії серед спортивних експертів з приводу того, хто з тренерів утримається на своєму місці, а кому доведеться піти - вже почалися. Багато клубів міняють своїх тренерів з неймовірною швидкістю. Питання - чи правильно вони роблять?

"Заміна тренерів в цілому негативно впливає на результати команди особливо на початку сезону", - говорить Лейф Арнессон, що досліджує проблеми економіки підприємств в Міттуніверситеті, чиї слова цитуються в повідомленні для преси.

Що ж радить шведський фахівець спортивним клубам? "Якщо ви маєте намір замінити тренера, то робіть це обґрунтовано. Уникайте змін під час сезону і не робіть цього, навіть у тому випадку, коли у команди погані результати", - вважає Арнессон, на думку якого досвід Шведської елітної серії говорить про те, що міняти наставника команди має сенс тільки в міжсезонні.

За словами вченого, спостереження і висновки, зроблені дослідниками, застосовні не тільки до хокею, але і до будь-якого командного виду спорту.
Коментарі ()