Головне

ФХУ визначила формат та дати початку чемпіонату України

17.09.2008 14:42 113 0

На нараді федерації хокею України була визначена формула проведення чемпіонату України наступного сезону. У чемпіонаті України візьме участь 15 команд. Про це сьогодні, 17 вересня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Усі 15 команд будуть розподілені на 3 дивізіони: західний, центральний і східний. У західному дивізіоні будуть виступати 5 команд: ХК "Львів", ХК "Рівне", вінницький "Патріот", івано-франківська "Ватра" і ХК "Луцьк", який може замінити хокейна команда із Житомира.

Усі команди зіграють між собою у два кола спарені ігри і два матчі із командами центрального дивізіону: київським "Компаньйоном" і "Білим Барсом" із Броварського району Київської області. У підсумку кожна команда західного дивізіону зіграє по 16 ігор плюс дві гри з командами центрального дивізіону. Після цього команди, які посядуть перше четверте місце у дивізіоні зіграють матчі плей-оф до двох перемог. Дві найкращі команди західного дивізіону із двома кращими командами східного дивізіону визначать трійку команд, яка буде грати на другому етапі змагань.

На другому етапі чемпіонату України п'ять команд центрального дивізіону із трьома командами із східного і західного дивізіонів у серії плей-оф розіграють чемпіона України.

Стартує чемпіонат України у центральному дивізіоні 2 жовтня, а команди західного і східного дивізіонів розпочнуть боротьбу 1 листопада.

"Львівський хокей вийшов на новий, якісніший рівень. Федерація хокею України пішла нам назустріч і запропонувала, щоб одна львівська команда виступала у чемпіонаті України. Найкращі хокеїсти із хокейного клубу "Львів" і з "Беркута" будуть представляти Львів у чемпіонаті України. Львівську команду під своє крило взяла Львівська залізниця. Також на базі "Локомотива" ми створили дитячу хокейну школ", - заявив віце-президент федерації хокею Львівщини Михайло Чеканцев.

Також Михайло Чеканцев додав, що цього сезону буде і західно українська аматорська ліга, у якій будуть виступати команди Дрогобича, Яворова, Львова і інших міст.

Коментарі ()