Головне

Німці допомагатимуть Дніпропетровську готуватися до Євро-2012

17.09.2008 17:43 347 0
Німці допомагатимуть Дніпропетровську готуватися до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року - такої домовленості було досягнуто 17 серпня у Дніпропетровському під час  зустрічі представників міської влади з делегацією Міністерства економіки та праці Федеральної землі Саксонія-Анхальт та торгово-промислової палати Магдебурга. Про це інформагентству "Придніпров'я" повідомили у прес-службі дніпропетровського міського голови.

"Ми готові організувати зустрічі німецьких бізнесменів з місцевими бізнесменами і поговорити щодо розбудови інфраструктури міста до Євро-2012", - заявив під час зустрічі заступник дніпропетровського міського голови Володимир Тюрін.

Як повідомляє прес-служба, у свою чергу, гості привітали дніпропетровців з відкриттям стадіону, на якому проходитимуть матчі Чемпіонату Європи з футболу, та запевнили, що можуть допомогти місту підготуватися до масштабного спортивного заходу.

"Наші підприємства готові співпрацювати з вами щодо підготовки до Євро-2012", - зазначив статс-секретар Міністерства економіки та праці Федеральної землі Саксонія-Анхальт Томас Пляйє.

Для відпрацювання конкретних проектів щодо співпраці представники німецької делегації запросили представників місцевої влади разом із бізнесменами завітати до Німеччини. 

17 вересня до Дніпропетровська прибула офіційна делегація Міністерства економіки та праці Федеральної землі Саксонія-Анхальт та Торгово-промислової палати Магдебурга.

Метою візиту є проведення Німецько-української коопераційної біржі, підписання Угоди про співробітництво між ТПП м. Магдебурга та ТПП Дніпропетровської області, ознайомлення з економічним та промисловим потенціалом Дніпропетровська, можливостями та перспективами для співробітництва.

Довідка: Україна та Польща виграли тендер на проведення фіналу Європейського чемпіонату з футболу «Євро-2012». Результати конкурсу заявок УЄФА оголосила наприкінці квітня 2007 року.

У рамках проведення Євро-2012 Дніпропетровськ планує прийняти 90 тис. уболівальників. У місті відбудеться три матчі фіналу Чемпіонату.

Коментарі ()