Головне

У Сумах схвалено проект побудови хокейного комплексу світового класу

17.09.2008 11:24 428 0

Про перспективи розвитку хокею на Сумщині та головне – плани щодо побудови нового стадіону Європейського класу – на Форумі EHF в Києві розповів Родіон Кочубей, директор Муніципального спортивного клубу з хокею на траві “Сумчанка”.

По-перше, місцева влада вже більше 12 років обіцяє створити в Сумах спортивний комплекс з усіма умовами для ігор міжнародного рівня. По-друге, МСК "Сумчанка" входить до вісімки найкращих клубів Європи. Іншої команди такого рівня, а саме європейського та світового, у Сумах не має. Отже, депутати і місцева виконавча влада взялася за справу втілення проекту побудови нового стадіону в життя.

Основні завдання клубу на сьогодні: побудувати багатофункціональний спортивний комплекс і в першій половині 2010 року ввести його в експлуатацію, а також забезпечити фінансування команди для її професійного росту та ефективної підготовки до змагань. Починаючи з 2009 року, міжнародні змагання з хокею на траві проводитимуться за новими правилами, кубки розігруватимуться за принципом Європейської футбольної ліги.

На сьогодні проект нового стадіону знаходиться у стадії ескізного проекту і отримав позитивний результат на містобудівній раді. Згідно з проектом багатофункціональний спортивний комплекс зі стадіоном для хокею на траві планується розмістити основними будівлями на господарчій території парку ім. Кожедуба.

Ескізним проектом передбачаються наступні будівлі:
адміністративно-побутова будівля, зблокована з критим спорткорпусом під індорхокей та західною трибуною, – площа забудови 3675 кв. м.;
будівля школи Голубничого та корпусу воєнно-патріотичного виховання Сумської облорганізації товариства сприяння оборони України – площа забудови 840 кв. м.;
східна двостороння трибуна для стадіону з хокею на траві та легкоатлетичного стадіону – 1300 кв. м.;
проїзди для пожежників, швидкої допомоги – 3460 кв. м.;
замощення площі перед стадіоном та перед трибунами декоративною плиткою – площа забудови – 6100 кв. м.;
спортивні газони (хокейне поле, тренувальне поле, один баскетбольний, три волейбольних майданчика) – 10584 кв. м.;
легкоатлетичні сектори та бігова легкоатлетична доріжка – 5000 кв. м.;
зелені насадження (дерева з посівними газонами) у межах площі, що виділяється під спортивний центр – 15041 кв. м.

Усього територія під багатофункціональний спортивний комплекс зі стадіоном для хокею на траві має становити 46000 кв. м. Будівництво комплексу спортивних споруд на даній ділянці разом з Легкоатлетичним манежем УАБС створить умови для формування спортивного містечка по обидва береги р.Псел з повноцінною інфраструктурою (закриті та відкриті спортивні об’єкти, готель та автостоянка по вул. Прокоф’єва). До того ж, здійснення благоустрою цієї ділянки з висадженням нових дерев замість тополь і кленів, відновлення штучного водоймища, яке тут колись існувало, з будівництвом декоративного пішохідного містка “венського типу” через нього призведе до появи у парку дійсно гарного куточку для відпочинку мешканців міста.

uhf.com.ua

Коментарі ()