Головне

Олімпійський урок дав старт олімпійському тижню

14.09.2008 12:20 411 0

13 вересня по всій Україні пройшов Олімпійський урок. Замість шкільних кабінетів місцем його проведення стали центральні вулиці і площі міст. Головне дійство розгорнулось на столичному Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик.

Ведучими урочистої церемонії відкриття стали  Олімпійська чемпіонка та бронзова призерка Ігор з вільної боротьби Іріні Мерлені та Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Богдан Макуц.

Заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ростислав Драпушко зазначив, що проведення Уроку саме в цей день не є випадковим оскільки саме у другу суботу вересня Україна відзначає День фізкультури і спорту. Ростислав Драпушко повідомив, що Олімпійський урок став стартом Олімпійського тижню – протягом наступних 7 днів до шкіл по всій Україні приходитимуть в гості олімпійські чемпіони, уславлені спортсмени та тренери. Заступник Міністра висловив сподівання, що протягом таких Уроків багато людей зробить вибір на користь здорового способу життя.

Перший віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак передав вітання від президента НОК Сергія Бубки і закликав усіх займатися спортом та дотримуватися здорового способу життя.

Багато теплих слів сказали гості свята – голова Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Павло Костенко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України В’ячеслав Гамов, шеф місії НОК України на Іграх XXIX Олімпіади Ніна Уманець, бронзова призерка Олімпіади в Пекіні Анна Безсонова.

Після урочистого відкриття Уроку дійство перемістилось на вулицю Хрещатик, де просто неба працювали спортивні майданчики 20 видів спорту. Кияни та гості столиці могли спробувати себе у фехтуванні, баскетболі, настільному тенісі, важкій атлетиці, футболі та інших видах спорту. Особливо активними були найменші гості свята, які, можливо, саме в цей день обрали собі майбутній життєвий шлях.

kmu.gov.ua

Коментарі ()