Головне

Від України Казахстан не врятував і Кучма

10.09.2008 21:15 246 0
Від України Казахстан не врятував і Кучма

У стартовому складі українців головною несподіванкою стала відсутність Максима Калиниченка, котрий нині набрав гарну форму, забиває в "Дніпрі", але чимось не підійшов Михайличенку, який не вніс його навіть до заявки.

Через травму Мілевського в українській команді можливо народилася нова зв`язка форвардів - Шевченко - Селезньов. Цей тандем став співавторами першого та другого голу і була помітна гарна взаємодія обох гравців.

Початок матчу українці провели в атаках, але на 9-ій хвилині ледве не пропустили самі. Після прострілу Балтієва Остапенко пробивав головою, але вже з мінімального положення поза грою. На 15-ій хвилині шанс забити у Шевченка, але його удар з гострого кута з метрів десяти, прийшовся вище воріт. Через кілька хвилин вже Селезньов входить у штрафну і пробиває низом - Лорія відбиває ногами.

Після цього моменту гра дещо заспокоїлася і спалах відбувся вже на 30-ій хвилині у штрафній українців. Остапєнко з флангу увійшов у штрафну і пробивав низом, і П`ятов переводить на кутовий. На 39-ій хвилині трьоходівка Алієв-Селезньов-Шевченко мала завершуватися ударом останнього, але воротар прочитав пас на форварда "Мілана".

На останній хвилині першого тайму Шевченко і Селезньов за допомогою розпасовки в "стінку" увійшли у штрафну і після удару нападника "Шахтаря" м`яч влучає в поперечку, але першим на добиванні Назаренко, який з під Кучми ударом головою відкриває рахунок в цій грі - 0:1.

На початку другого тайму настрій збірної України на ворота казахів виявився не таким запальним, але синьо-жовті все-таки забили. Селезньов на лінії штрафного майданчика віддає на Шевченка, який ударом зходу стріляє в кут воріт Казахстану - 0:2.

Надалі стався традиційний для України "фінт", коли вони перестали грати і трохи не поплатилися. На 68-ій хвилині атака правим флангом господарів і проходить пас врозріз між захисниками на Остапєнка, який стріляє повз П`ятова низом в дальній кут воріт - 1:2. Забитий гол струсонув казахів, які зрозуміли, що поки українці знаходяться в прострації, можна забивати. Кілька разів довелося страхувати своїх захисників всюдисущому Тимощуку, який знову відбігав на рівні, але господарів українці більше не порадували.

Натомість підопічні Михайличенка зуміли забити і третій гол. Міг відзначитися за збірну в цій грі і Селезньов, який на 78-ій хвилині вийшов сам на сам з воротарем, але не влучив у ворота. Через дві хвилини свого партнера поправив Назаренко, котрий оформив дубль. Майже з лінії штрафного майданчика Сергій більярдним ударом поклав м`яч у кут воріт Лорія - 3:1.

Завдання максимум на дві гри українці виконали і попереду залишається ціль супермаксимум - переграти 11 жовтня  хорватів.  

Казахстан - Україна - 1:3 (0:1)
Гол: Назаренко 45, 78, Шевченко 53 - Остапєнко 67

Попередження: Азовскій 25, Ярмаш 58, Ірісметов 62, Кучма 66

Казахстан:  1. Давід Лорія, 2. Єгор Азовскій, 3. Алєксандр Кучма, 5. Фархадбек Ірісметов, 6. Андрєй Карповіч, 7. Улугбєк Асанбаєв (Байжанов 73), 8. Сєргєй Скорих,  9. Сєргєй Остапєнко, 10. Руслан Балтієв (Уздєнов 86), 11. Нурбол Жумаскалієв, 13. Самат Смаков.

Україна:  12. Андрій Пятов,  3. Олександр Кучер, 4. Анатолій Тимощук, 5. Григорій Ярмаш, 7. Андрій Шевченко (Воронін 87), 8. Олександр Алієв, 11. Євген Селезньов (Гоменюк 86), 13. В'ячеслав Шевчук, 14. Євген Левченко, 17. Тарас Михалик, 18. Сергій Назаренко (Кравченко 79).

Коментарі ()