Головне

Черновецький відмовився надати квартиру олімпійській чемпіонці Пекіна

09.09.2008 15:13 280 0

Київський міський голова Леонід Черновецький привітав спортсменів-киян, які брали участь у ХХІХ літніх Олімпійський іграх у Пекіні.

"Українські спортсмени завоювали 27 олімпійських нагород, обігнавши безліч країн. Це був хороший шанс заявити про себе, як про велику спортивну країну напередодні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, і ми це зробили. У свою чергу київська влада зробить все для того, щоб спортивна слава України була на висоті. Київ та кияни пишаються олімпійцями, які довели своїми перемогами, що Україна - одна з найсильніших спортивних держав світу", - підкреслив Леонід Черновецький.

Після промови Черновецький вручив ордери на квартири Василю Федоришину та Роману Гонтюку, які в Пекіні виграли срібло та бронзу відповідно.

Знаки Пошани від Київського міського голови отримали 15 спортсменів. Почесною грамотою міський голова нагородив 38 учасників Олімпіади, а подяку від мера отримали 64 спортсмени.

Шість призерів Олімпійських ігор отримали грошові винагороди: за перше місце - 15 тис. грн., за друге - 10 тис. грн., за третє - 7 тис. грн. Грошові премії також отримали і тренери спортсменів-переможців.

Олімпійська чемпіонка Пекіна Інна Осипенко-Радомська за своє золото квартири не отримала, і їй вручили грошову премію у розмірі 15 тис. грн., а її тренер Сергій Дубінін отримав 7,5 тис. грн.

Заслужений майстер спорту з вільної боротьби, срібний призер ХХІХ літніх Олімпійських ігор Василь Федоришин отримав 10 тис. грн., а його тренер Георгій Бураков отримав 5 тис. грн.

По 7 тис. грн. отримали Заслужений майстер спорту з вільної боротьби, бронзова призерка ХХІХ літніх Олімпійських ігор Микульчин Ірина, Заслужений майстер спорту з вільної боротьби Тарас Данько, Заслужений майстер спорту з художньої гімнастики Анна Безсонова та Заслужений майстер спорту з дзюдо Роман Гонтюк. Тренери цих спортсменів, а саме Іван Кулєшов, Григорій Данько, Віктор Кощавцев відповідно отримали 3,5 тис. грн., Ірина Дерюгіна та Альбіна Дерюгіна отримали по 1,75 тис. грн.

Моє місто

Коментарі ()