Головне

Ольга Харлан - найкраща спортсменка серпня

05.09.2008 09:43 234 0

17-річна Олімпійська чемпіонка Ігор-2008 у Пекіні, лідер фехтувальної збірної шаблісток Ольга Харлан визнана найкращою спортсменкою олімпійського серпня. Найкращим тренером місяця визнано Артема Скорохода - наставника Ольги Харлан.

Рішення Експертній комісії Національного олімпійського комітету далося нелегко, адже вкрай важко обрати одного Олімпійського чемпіона з-поміж 10 "золотих" тріумфаторів спортивних арен Піднебесної.

Члени комісії відзначили героїчний внесок кожного атлета, втім віддали перевагу юній фехтувальниці, яка була справжнім лідером дружини, що подарувала Україні перше довгоочікуване "золото".

Нагадаємо, що на шляху до найвищої сходинки олімпійського п'єдесталу українки у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик та Ольги Жовнір здолали сильні збірні Росії, США та Китаю. У фінальному поєдинку постійно поступаючись по ходу господаркам Олімпіади наші дівчата зусиллями передусім Ольги Харлан зуміли здолати суперниць з перевагою в один укол 45-44. 22 уколи в активі Ольги Харлан. Саме вона і нанесла вирішальний удар, відкривши лік золотим нагородам України.

Додамо, що НОК України з листопада 2005 року щомісяця визначає найкращого спортсмена, а починаючи з січня 2007 року вшановує і найкращого тренера.

noc-ukr.org

Коментарі ()