Головне

У Швеції проходять перші Європейські спортивні ігри серед спортсменів віком 40-65 років

03.09.2008 12:47 372 0

У шведському місті Мальме проходять перші Європейські спортивні ігри майстрів серед спортсменів європейських країн віком 40-65 років. Ігри почалися 29 серпня і триватимуть до 7 вересня. Участь у змаганнях беруть близько 10 тисяч спортсменів, вік яких 40-65 років.

Україну на європейському змаганні майстрів представляють 200 ветеранів з 8 видів спорту (легкої атлетики, волейболу, гандболу, регбі, греко-римської боротьби, настільного тенісу, спортивного орієнтування, фехтування та футболу).

За два дня змагань наші спортсмени-ветерани показали неабиякі результати. Футбольні команди з Одеси (віком 35+) та з Харкова (віком 45+) здобули золоті медалі у змаганнях серед своїх вікових груп.

Срібло здобули наші фехтувальники в командному та в особистих заліках.  Андрій Роднов здобув срібло з легкої атлетики у віковій категорії 40+, Віктора Соловйова нагороджено срібною медаллю за перемогу у змаганнях з легкої атлетики у віковій категорії 60+. Емілія Жадан виборола бронзу у змаганнях жінок на дистанції 800 м у віковій категорії 60+.

На третій день Ігор українські спортсмени-ветерани у змаганнях з легкої атлетики вибороли 5 золотих та 4 срібних нагороди. У змаганнях зі стрибків у висоту: Анатолій Ільїн (м. Миколаїв) завоював золоту медаль у віковій групі 60+, Валентина Крепкіна (м. Київ) - золота медаль у віковій групі 40+, Олег Федорко (м. Полтава) - срібна медаль у віковій групі 50+, Ірина Олійник -срібна медаль у віковій групі 45+.

Результати продемонстрували жінки у змаганнях зі спортивної ходьби на дистанцію 5 км. Так, Тетяна Кривохижа (м. Суми) здобула золото у віковій групі 50+, Валентина Загальська (м. Київ) теж отримала золоту медаль у віковій групі 40+, а Олена Чуб (Київська область) у віковій групі 80+ виборола срібну нагороду.

У змаганнях зі штовхання ядра Анатолій Стеценко (м. Черкаси) у віковій групі 50+ завоював золоту медаль, а Борис Ковальський (м. Київ) у віковій групі 60+ здобув срібну медаль.

Ще дві золоті медалі здобули українські команди з волейболу, одну з них - у абсолютній першості.

На четвертий день у змаганнях зі спортивного орієнтування Божко Тетяна (вікова група 50+) зайняла 1 місце, Дрозд Олена (вікова група 35+) – 2 місце, Качура Ірина (вікова група 35+) – 3 місце, Криворучко Тетяна (вікова група 40+) – 3 місце, Пох Лілія (вікова група 70+) – 2 місце. Серед чоловіків Ткаченко Василь (вікова група 35+) – 1 місце, Божко Микола (вікова група 55+) – 2 місце.

Продовжують перемагати українські легкоатлети. Так у бігу на 1500 м серед чоловіків Роднов Андрій у віковій групі 40+ виборов золоту медаль, Соловйов Віктор (вікова група 60+) – срібну медаль, Авербух Олександр (вікова група 45+) – бронзову нагороду. Морев Юрій  на дистанції 100 м  у віковій групі 40+ завоював 3 місце. У стрибках з жердиною Крепкіна Валентина зайняла 1 місце у віковій групі 40+. У змаганнях з метання диску Стеценко Анатолій зайняв 2 місце у віковій групі 50+.

kmu.gov.ua 

Коментарі ()