Головне

Перед білорусами стоїть завдання зайняти третє місце в групі

03.09.2008 09:43 313 0

Національна збірна Білорусі з футболу повинна зайняти як мінімум третє місце у 6-ій відбірковій групі чемпіонату світу-2010. Таке завдання поставлене на зустрічі команди з головою Білоруської федерації футболу Геннадієм Невигласом, повідомив 2 вересня на прес-конференції у Мінську головний тренер збірної Бернд Штанзі.

"Для цього ми повинні випередити одну з трьох команд: Англію, Хорватію або Україну, — відзначив німецький фахівець. — Немає такого ліфту, який відразу привіз би до успіху. Потрібно крок за кроком підніматися по сходах. Наш футбол прокинувся. У нас були хороші матчі з Туреччиною, Німеччиною, Аргентиною; "БАТЕ" вийшов у груповий етап Ліги Чемпіонів, але цього ще недостатньо".

18 серпня, напередодні товариської зустрічі з Аргентиною, Б.Штанге заявив, що "якщо ставити завдання зайняти третє місце у відбірковій групі, краще взагалі на поле не виходити". "Треба сказати "дякую" реалістам. Якщо федерація вважає мінімумом третє місце, то це реалістичний погляд на речі, — сказав тренер у відповідь на нагадування про цю репліку. — Якщо стоятиме завдання зайняти перше місце, а ми займемо друге, всі будуть розчаровані. Нам належить змагатися з п'ятою командою світу Хорватією, з 14-ою командою світу - Англією, з 28-ою командою світу - Україною. Ми поки 57-і. Це жорстока реальність. Але ми всі повинні мріяти. Наша максимальна мета — вихід у фінальну частину чемпіонату світу".

Збірна Білорусі стартує у відбірному турнірі ЧС-2010 виїзними матчами з Україною (6 вересня) і Андоррою (10 вересня).

За інформацією Б.Штанге, усі футболісти, запрошені на матчі з цими командами, здорові і готові вийти на поле. Збірну України тренер назвав "сильною командою, яка викликає пошану". "У нас є всі відеозаписи останніх матчів, наші тренери були присутні на іграх цієї команди. Кістяк команди складають Шевченко, Воронін і Тимощук, а Мілевський виглядає кращим, ніж Шевченко та Воронін. Але не краще, ніж Клозе, Тевес, Подольські. Наша оборона теж щось коштує. Не потрібно нікого боятися", — підкреслив Б.Штанге.

Матч з Андоррою, додав тренер, білоруська збірна зобов'язана вигравати. "Ми повинні брати всі 12 очок в іграх з Андоррою та Казахстаном, якщо хочемо чогось добитися. Не можна допустити катастрофи, коли ми програли вдома Люксембургу", - заявив Б. Штанге.

sportpanorama.by
Коментарі ()