Головне

Монгольські призери Олімпіади отримали у сумі 3 млн. доларів, 16 елітних квартир в Улан-Баторі, 9 іномарок і 5 кілограм золота

27.08.2008 16:12 160 0

На головній площі столиці Монголії Улан-Батора - Сухе-Батор - відбулася урочиста церемонія вшанування переможців і призерів Олімпійських ігор в Пекіні, на яких збірна цієї країни вперше в своїй історії отримала олімпійських чемпіонів, - в особі дзюдоїста Тувшинбаяра Найдана (вагова категорія до 100 кг) і боксера Бадар-Угана Енкбата (до 54 кг).

-Урочиста церемонія зустрічі перших в нашій історії олімпійських чемпіонів почалася ще в Національному аеропорту "Чінгіз-хан", де було присутні декілька тисяч чоловік, - розповів перший віце-президент Монгольського союзу спортивної преси Чултем Отгонбаатар агентству "Весь спорт". - Глава Монголії вручив переможцям Ігор державні сертифікати на 120 млн. тугриків (близько 100 тис. доларів), а призерам - 60 млн. тугриків.

Чултем Отгонбаатар також додав, що вищеперелічені нагороди стали тільки першими у ряді численних премій і подарунків від спонсорів.

-Вся четвірка спортсменів стала, без перебільшення, справжніми національними героями. Але, звичайно, найбільші почесті дісталися олімпійським чемпіонам. Ще жодного разу за всю історію участі на Олімпійських іграх представники нашої країни не вигравали золоті медалі. І ось, нарешті, звершилося! Недивно, що на їх голови почав сипатися справжній золотий дощ подарунків від всіляких спонсорів і меценатів. За моїми відомостях, тільки на сьогоднішній день переможці отримали в сумі по 3 млн. доларів, 16 елітних квартир в Улан-Баторі, 9 іномарок і 5 кілограм золота. І я думаю, це ще не межа, - заявив Отгонбаатар.

gpu.ua

Коментарі ()