Головне

На Львівщині відбувається чемпіонат світу з шашок-64

27.08.2008 10:00 323 0

Відкриття в Новояворівську, що на Львівщині чемпіонату світу з шашок-64 серед молоді збіглось у часі з двома знаковими подіями: закриттям Олімпійських ігор у Пекіні та Днем незалежності в Україні. Отож, 89 шашкістів із 9 країн, серед яких Україна, Росія, Польща, Казахстан, Білорусь, Азербайджан, упродовж 23 серпня-2 вересня змагатимуться за першість у одній із основних інтелектуальних ігор світу. Цікаво, що чемпіонат світу з шашок-64 відбувається вперше на території Західної України.

Як повідомляла "Газета" раніше, чемпіонат світу з цього виду спорту за попередніми планами мав відбутись у Казахстані, проте в останній момент ця держава відмовилася від організації змагань. У коментарі "Газеті" представник сонячного Казахстану, тренер збірної цієї країни Д.Джумагальдієв пояснив, що причина відмови від проведення чемпіонату лише одна - нині в Казахстані відбувається саміт незалежних держав, тому проведення інших масових заходів заборонено.

Як розповів у коментарі "Газеті" віце-президент Федерації шашок України, а також тренер нашої збірної Костянтин Балтажі, Україна впоралася з організацією чемпіонату світового масштабу в доволі таки стислий термін. "Якщо б не зволікання Всесвітньої федерації шашок, то організація була б іще кращою, адже чемпіонат довелося підготувати за 19 днів, хоча чітко визначено, що підготовка до змагань міжнародного значення має розпочинатися за 36 днів до їх відкриття", - наголосив пан Балтажі.

Варто зазначити, що шашки будуть представлені на Олімпіаді з інтелектуальних ігор, яка незабаром відбуватиметься в Пекіні. І цілком можливо, що юні призери чемпіонату світу, що триває цими днями в невеличкому провінційному містечку на Львівщині, згодом теж представлятимуть нашу збірну.

gazeta.lviv.ua

Коментарі ()