Головне

Василь Боровніков завершив кар'єру

22.08.2008 19:54 108 0

Багатолітній лідер і капітан "Сокола" Василь Бобровніков прийняв остаточне рішення завершити свою насичену і яскраву ігрову кар'єру у віці 36 років.  Більше половини з них "гвардієць" збірної України (182 матчі) і "Сокола" (понад 600 поєдинків) провів на професійному рівні, завойовуючи славу і авторитет в чемпіонатах СРСР, МХЛ, ВЕХЛ, відкритому чемпіонаті Білорусії, Росії і першості України починаючи з сезону-1988/89.

Неймовірно, але майже всю свою кар'єру гравця Бобровніков провів в рідному для себе Києві, 17 років захищаючи кольори "Сокола" під 17-м номером.

На знак пошани за довгі роки служби клубу, керівництво чемпіонів України прийняло рішення вилучити "бобровніковський" номер з ужитку і в майбутньому увічнити у власному палаці спорту. Віднині уболівальники "Сокола" не побачать в матчах своїх хокеїстів з номером 17 на спині.

Отже, Василь Бобровніков, як і личить прославленим спортсменам, завершив кар'єру на мажорній ноті. Виграв разом із "Соколом" свій десятий чемпіонат України (ще два "золота" титулований центрфорвард завоював в складах "Беркута" і АТЕКа), після чого повісив ковзани "на цвях". Відданий клубу Гравець пішов на заслужений на відпочинок, але не пішов з великого хокею.

Керівництво "Сокола" запропонувало Василю залишитися працювати в системі клубу і змінити хокейну "спецівку" на діловий костюм. Бобровніков із задоволенням прийняв новий виклик долі, відкинувши убік ключку і взявшись писати конспект. Знаменитий "17-й", що віднині вчиться Вищої школи тренерів, є одиним з асистентів головного тренера в основному складі "Сокола" і збірній України.

Коментарі ()